SPRŽEN VRELIM ULJEM ZBOG ORGANIZOVANJA VELJINE LIKVIDACIJE: Nova OSVETA kavčana u zatvoru, besni RAT KLANOVA u Spužu
Foto: Zorana Jevtić

napeto

SPRŽEN VRELIM ULJEM ZBOG ORGANIZOVANJA VELJINE LIKVIDACIJE: Nova OSVETA kavčana u zatvoru, besni RAT KLANOVA u Spužu

Crna Hronika -

Pripadnici "kavačkog klana" spržili su vrelim uljem noge "škaljarcu" Janku Vukadinoviću, koji je u januaru iz zatvora organizovao neuspeli atentat na Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu.

Petorica pripadnika "kavačkog klana" su pre početkom jula u zatvoru "Spuž" u Podgorici vrelim uljem polili "škaljarca" Janka Vukadinovića, a na isti način su pre dva dana spržili još jednog "škaljarca", R. K. zbog čega su kažnjeni samicom. Kako su preneli crnogorski mediji, "kavčani" su prekjuče iskoristili priliku kada je R. K. u pratnji stražara prolazio pored njihove ćelije.

"U tom trenutku neko od pritvorenika je kroz otvor na metalnim vratima ćelije prosuo vrelo ulje na noge R. K. Srećom, on nije teže povređen, a istraga bi trebalo da utvrdi kako su pritvorenici došli do vrelog ulja. Inače, R. K. je iza rešetaka zbog sumnje da je dilovao narkotike za 'škaljarski klan"", preneli su tamošnji mediji i dodali da se slična situacija desila i Janku Vukadinoviću.

"Pritvorenici su tada polomili otvor na vratima ćelije i to prikrili od stražara. Kada su čuvari sprovodili Vukadinovića u šetnju, 'kavčani' su kroz otvor na vratima prosuli vrelo ulje na njega. Vukadinović je tom prilikom zadobio teške opekotine nogu", preneli su mediji.

Inače, Vukadinović se nalazi u pritvoru zbog šverca droge i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice kada su krajem marta 2018. godine u lokalu "Forum" likvidirani Miloš Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović. Kao direktan izvršilac označen je Podgoričanin Marko Jovanović, dok su Vukadinović i njegov brat Predrag bili optuženi da su ubicu dovezli do centra grada i sačekali ga na određenoj lokaciji nakon likvidacije.

U međuvremenu, crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo prikupilo je nove dokaze protiv Vukadinovića, koji se tereti i da je iz zatvora pripremao likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu, koji su držali ogranak "kavačkog klana" u Srbiji. Ovo ubistvo sprečile su crnogorske bezbednosne službe.

"Vukadinović se sumnjiči da je iz spuškog zatvora u januaru u Tivtu organizovao ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su tada bili u gostima kod Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana". Tada su kao članovi bande koja je trebalo da ubije Belivuka i Miljkovića uhapšeni Radovan Stanišić, Mile Jovanović i Goran Marković", pišu crnogorski mediji.

Vukadinović smatrao da je Belivuk bio ogovoran za ubistvo 20 njegovih prijatelja.

Po izjavama svedoka saradnika po instrukcijama koje je dobio od Janka Vukadinovica, "trebalo je da Belivuku priđem dok čeka u redu za čekiranje karte na tivatskom aerodromu i pucam mu iz "gloka" direktno u glavu. Bilo mi je podvučeno da "Velja ne sme živ da napusti Crnu Goru" - navodno je ispričao zaštićeni svedok koji je trebalo da bude direktni izvršilac egzekucije.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track