UŽAS KOD BANJALUKE! DEVOJČICA (4) UMRLA U ZATVORENIM KOLIMA: Igrala se pa zaspala u vrelom automobilu
Foto: Shutterstock

POTRESNO

UŽAS KOD BANJALUKE! DEVOJČICA (4) UMRLA U ZATVORENIM KOLIMA: Igrala se pa zaspala u vrelom automobilu

Crna Hronika -

Telo četvorogodišnjeg deteta pronađeno je u subotu u automobilu u dvorištu porodične kuće. Pretpostavlja se da je sama ušla u kola

Telo četvorogodišnje devojčice pronađeno je u subotu u 16.30 sati u automobilu u selu Donja Piskavica kod Banjaluke. Nezvanično se pretpostavlja da je dete samo ušlo u automobil da igra igrice i u nekom trenutku zaspalo. Nesrećna devojčica je najverovatnije za sobom zatvorila vrata, našli su je nekoliko sati kasnije bez znakova života. Preminula je najverovatnije zbog visoke temperature u kolima.

Pronašla je majka

Meštani Donje Piskavice s kojima smo juče uspeli da stupimo u kontakt za Kurir su objasnili da je devojčica neposredno pre nego što je ušla u automobil bila kod bake, koja živi u blizini. - Čula sam da je majka devojčicu poslala kod bake da joj donese nešto. Kad je devojčica krenula ka kući, u kojoj je živela s mlađim bratom, ocem i majkom koja je trudna, baka ju je ispratila pogledom. Naime, videla je da je dete ušlo u kuću - priča jedna meštanka Donje Piskavice i dodaje:

- Ona se vratila u kuću misleći da je dete s majkom. Međutim, devojčica je to što je uzela od bake spustila u hodnik i vratila se u dvorište, gde su, navodno, vrata od automobila bila otvorena. Ušla je unutra, igrala se nekih igrica i verovatno u nekom trenutku zaspala - priča komšinica unesrećene porodice.

Prema njenim rečima, za to vreme baka je mislila da je dete kod majke, a majka da je još uvek kod bake. - U nekom trenutku majka je otišla do bakine kuće da proveri šta se dešava, ali devojčice nije bilo. Tražili su je po kući na svim mogućim mestima, ali od deteta ni traga ni glasa. U jednom trenutku je, kako sam čula, majka pogledala i videla je u kolima. Našla ju je bez znakova života. Pokušala je da je povrati, ali je dete već bilo mrtvo - objašnjava naša sagovornica.

Pregrevanje organizma

Uviđaj na licu mesta obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Siniša Marković s policijskim službenicima banjalučke Policijske uprave. Dežurni tužilac je naložio da se izvrši obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. - Vozilo je bilo na suncu, a unutra je bilo kao u rerni - izjavio je patolog Željko Karan i dodao da je smrt kod deteta nastupila usled pregrevanja organizma.

(Kurir / J. Rafailović/foto:ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja