CRNA NEDELJA U KRALJEVU: Utopila se dvojica muškaraca, dete (5) spasli kupači
Foto: J.S.

tragedija

CRNA NEDELJA U KRALJEVU: Utopila se dvojica muškaraca, dete (5) spasli kupači

Crna Hronika -

Telo Đorđa B. (37) iz Kraljeva koji se u nedelju oko 18 sati utopio u reci Ibar na kraljevačkom keju isplivalo je u ponedeljak oko 10 sati ujutru u blizini splavova na ovoj reci.

Telo je prvo ugledala radnica na jednom splavu i počela da vrišti, a potom su kajakaši obezbedili telo do dolaska vatrogasno - spasilačke jedinice.

- Znali smo da se čovek u nedelju utopio i da je potraga za njim u toku. U prvi mah pomislila sam da neko pliva kraj splava, tako je izgledalo, a onda sam videla telo kako pluta. Ne mogu vam opisati kako sam se u tom trenutku osećala - kazala je radnica za Kurir.

Kraljevo, utapanje
foto: J.S.

Prema potvrđenim informacijama, Đorđe B. je u nedelju na kupanje na reku pošao sa petogodišnjim detetom, a kada je u jednom trenutku nestao pod vodom i nije se više pojavljivao, grupa kupača koja se tu zatekla spasila je mališana i pokušala da pronađe Đorđa, ali bez uspeha.

Ubrzo je pao mrak, a potraga za nestalim Đorđem odložena je za ponedeljak ujutru.

Kako je Kuriru rekao jedan od prijatelja nastradalog, Đorđe je bio omiljen među radnicima.

- Nema toga što on ne bi učinio da pomogne radnicima i zbog toga su ga izuzetno cenili. Preduzeće dobro posluje, a deo finansijske dobiti koju ostvari, deli zaposlenima. Otišao je jedan mlad život, čovek u punoj snazi, koji se bavio i sportom. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece, jedno od pet godina, a drugo od godinu i po dana. Velika je sreća što su se u momentu nesreće na mestu događaja zatekli kupači, koji su spasili dete, inače bi tragedija bila veća, kazao je prijatelj nastradalog za Kurir.

Kraljevo, utapanje
foto: J.S.

On je dodao da je Đorđe bio dobar plivač i da ne može da pretpostavi šta se dogodilo njegovom prijatelju, a uzrok smrti nastradalog Đorđa B. biće poznat tek nakon obdukcije.

Inače, još jedna nesreća na kupanju, sa tragičnim ishodom, dogodila se u nedelju oko 14 sati kada se D. Z. (55) iz kraljevačkog sela Adrani utopio u Zapadnoj Moravi kod Miločajskog mosta.

Pretpostavlja se da je uzrok utapanja ovog muškarca srčani udar.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja