UBICE S DIPLOMAMA: Pojedini članovi klana Belivuk-Miljković imaju fakultetsko obrazovanje!
Foto: Kurir, MUP RS, Privatna Arhiva

šok otkriće

UBICE S DIPLOMAMA: Pojedini članovi klana Belivuk-Miljković imaju fakultetsko obrazovanje!

Crna Hronika -

Marko Miljković, zvani Mesar, koji je zajedno s Veljkom Belivukom organizovao kriminalnu grupu koja je počinila najmanje pet brutalnih ubistava, na saslušanju je iznoseći lične podatke izjavio da je nezaposlen, ali da je fakultetski obrazovan! Miljković je, kako saznajemo, rekao da je završio Fakultet za menadžment u sportu.

- Miljković nije jedini fakultetski obrazovani pripadnik surovog klana. Fakultet je završio i Srđan Lalić, koji je stručnjak za informacione tehnologije i bio je u grupi zadužen za Skaj telefone i tajnu komunikaciju, ali i za trgovinu bitkoinima. On je studije završio na privatnom fakultetu, a sada mu se na teret stavlja da je učestvovao u pet teških ubistava - otkriva izvor Kurira.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: MUP Srbije

Dejan Tešić, prema njegovim rečima, sumnjiči se da je učestvovao u četiri ubistva, a pre zločina u kojima je učestvovao školovao se za policajca. - Tešić je naveo da radi kao fitnes-trener, ali da je završio Višu školu unutrašnjih poslova. Fakultete, i to državni, Ekonomski u Beogradu, završili su i Vlado Georgijev i njegova supruga, inače jedina žena koja se našla u optužnici kao pripadnik ove kriminalne grupe, Slađana Sekulić. Milovan Tadić, koji je bio Belivukovo obezbeđenje i koji je, kako se sumnja, bio zadužen za trgovinu narkoticima, izjavio je da je završio Visoku poslovnu školu - dodaje naš izvor.

Teška ubistva

Kako kaže, interesantno je i da su se ostali, koji nisu visokoobrazovani, izjasnili kao profesionalci u različitim oblastima. Zloglasna braća Miloš i Marko Budimir, za koje je svedok-saradnik Bojan Hrvatin izjavio da su učestvovali u brutalnim mučenjima, kao i mlevenju žrtava, rekli su da su po zanimanju elektrotehničar i juvelir.

- Miloš Budimir je rekao da je elektrotehničar audio i video opreme, ali da radi poslove obezbeđenja i da povremeno preprodaje polovne automobile i tako zaradi oko 2.500 evra mesečno, dok je njegov brat Marko izjavio da je završio srednju politehničku školu i da je zapravo juvelir, a ne ubica - otkriva izvor. Među optuženima je i Nemanja Đurić, koji se sumnjiči za čak četiri likvidacije, a na saslušanju je rekao da je kuvar.

Zvanično nezaposleni

- Većina njih zapravo su nezaposleni ili rade za nekoliko desetina hiljada dinara, ali su vlasnici skupih kola, nekretnina i lokala, a kod pripadnika grupe je zaplenjeno i više od 10 „roleks“ satova - pojašnjava sagovornik i dodaje da su novac ulagali u privatne poslove, auto-placeve, rentakar agencije, servise i druge lokale.

- Vlade Draganić, koji je prema optužnici ustupio kuću u Ritopeku Belivuku i Miljkoviću, ali i sam učestvovao u svih pet ubistava, držao je i kafić u centru Beograda, imao zemlju na periferiji - otkriva izvor i podseća da se grupa sumnjiči da je namamila, mučila, ubila, a potom samlela Milana Ljepoju, Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.

Belivuk završio srednju školu

Radim u podrumu pića za 60.000 dinara

l Veljko Belivuk, koji se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu i ostalim članovima davao naloge koga i kako da ubiju, izjavio je da je numerički tehničar, sa srednjom školom, ali da radi kao koordinator u podrumu pića i mesečno zarađuje 60.000 dinara. - Nije objasnio odakle mu kao radniku podruma pića skupi automobili, stan, kuća u izgradnji, ali i više od 30.000 evra u kešu u stanu od preko 80 kvadrata. Jasno je da ova njegova izjava ne može da se uzme kao istinita - kaže izvor.

Jedina žena u klanu

Slađanin suprug bio Rastin menadžer

l Slađana Sekulić, jedina žena na optužnici, koja je završila ekonomski fakultet, izjavila je da radi u veleprodaji pića i garderobe za 60.000 dinara mesečno. Ona i njen suprug, koji je inače i estradni menadžer, koji se sada zove Vlado Georgiev, a dok nije promenio ime bio je policajac Dragan Sekulić, žive u Loznici. Inače, Georgiev je navodno bio menadžer repera Stefana Đurića Raste, i posle njegovog hapšenja je zaplenjen i džip koji je reper vozio.

štampano izdanje 4.8.2021.
foto: Kurir

DANAS OBELEŽAVAMO BLAGU MARIJU! Kurir poklanja ikonu Svete Marije Magdalene s zlatotiskom i molitvom i Sasomange.rs oglasnik

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Blagu Mariju, praznik posvećen Mariji Magdaleni. Tim povodom svi čitaoci Kurira dobiće dva poklona: IKONU SVETE MARIJE MAGDALENE s zlatotiskom i molitvom i dodatak oglasnik Sasomange.rs.

Ovaj dan je zapravo spomen na Mariju Magdalenu. Blaga Marija je, po narodnom verovanju, sestra Svetog Ilije Gromovnika. Praznik posvećen Blagoj Mariji je i dan Eparhije budimljansko-nikšićke i mnogih drugih pravoslavnih institucija. Veoma je poštovana u Srba, posebno među ženama. Spada u nepokretne praznike i iako nema "crveno slovo" u crkvenom kalendaru, toga dana se,kao ni na Ognjenu Mariju i Svetu Petku ništa ne radi u kući niti u polju.

Kao drugi poklon dobićete Sasomange.rs oglasnik:

Sasomange oglasnik je jedno mesto na kom ima sve! Kupite ili prodajte stan, kuću, plac, garažu, automobil, telefon, televizor, mikser, muzički instrument, nameštaj...

Ukoliko želiš da se oglašavaš unutar Sasomange.rs oglasnika, kontaktiraj prodaju na sasomange.prodaja@sasomange.rs i obezbedi svoje mesto u sledećem izdanju oglasnika.

Sasomange je onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 640.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija. Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!

dodatak
foto: Kurir

Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Ana Paunkoivć, MUP, Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track