Najnovije vesti

LEČIĆ PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA SILOVANJE GLUMICE: Štajnfeldova poručila da borba nije završena!
Foto: Zorana Jevtić, Beta/Teodora Milovanović

Apelaciono tužilaštvo donelo odluku

LEČIĆ PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA SILOVANJE GLUMICE: Štajnfeldova poručila da borba nije završena!

Crna Hronika

Beogradsko Apelaciono tužilaštvo odbacilo je prigovor advokata Danijele Štajnfeld na rešenje o odbačenoj krivičnoj prijavi protiv glumca Branislava Lečića, koga je glumica u martu prijavila za silovanje. Glumac je sada pravosnažno oslobođen.

Podsetimo, glumica je prošle godine snimila dokumentarni film u kome je iznela tvrdnje da ju je silovao "moćnik iz filmske industrije". Ona prvo nije želela da otkrije o kome je reč, ali je u martu rekla da je reč o Branislavu Lečiću.

- Štajnfeldova je ispričala da ju je Lečić, s kojim je tada igrala u predstavi, odvezao van Beograda i silovao je. Rekla je da je to bilo 2012. godine. Nakon tog događaja ona je napustila Srbiju - podseća izvor.

Poruka na Instagramu

Borba za istinu nije završena

Danijela Štajnfeld podelila je juče na Instagramu svoj tvit: "Na nama je da sada konačno razumemo sve razloge ćutanja žrtava koje su svuda oko nas, a koje bi, da ih upitate, negirale sve traume koje su proživele ili ih još uvek proživljavaju, lagale vas u oči, samo da ne dožive ovo što sam ja danas doživela." - Borba za istinu i pravdu nije završena, ovo je tek prvi čin - napisala je ispod fotografije.

Lečić je negirao optužbe, a krajem marta saslušan je u policiji, gde je prošao poligraf. Više javno tužilaštvo je u julu odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld jer, kako su naveli, nisu postojali osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Kurir.rs/ J. I.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja