U BANJALUCI UHAPŠEN KAVČANIN ALMIR JAHOVIĆ: Bežao 3 godine, optužen za pokušaj ubistva Jovana Đurovića
Foto: RTRS

klanovi

U BANJALUCI UHAPŠEN KAVČANIN ALMIR JAHOVIĆ: Bežao 3 godine, optužen za pokušaj ubistva Jovana Đurovića

Crna Hronika -

Kako navode mediji iz Bosne i Hercegovine, u danjašnjoj policijskoj akciji u Banjaluci, kod džamije Ferhadije, uhapšen je Almir Jahović, visokopozicionirani član Kavačkog klana.

Crna Gora je za njim raspisala međunarodnu poternicu 2018. godine. Protiv Jahovića i još šest osoba podignuta je optužnica koja ih tereti za planiranje likvidacije Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće.

Optužnim aktom obuhavćeni su Adnan Osmanagić, Mirza Nurković, Almir Jahović, Enzan Ciriković, Darko Milić, Eldar Nurković i Đorđije Cicmil.

Za Jahovićem i Osmanagićem su bile raspisane crvene potjernice jer su bili nedostupni vlastima Crne Gore. Osmanagić je i dalje u bekstvu.

Prema navodima optužnice, Jahović je 29. avgusta 2018. godine pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora Jovana Đurovića postavio optuženi Ciriković.

Ciriković je u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motora Jovana Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića, ali da naprava najvjerovatnije nije aktivirana zbog tehničkih problema.

Jovan Đurović ranjen je godinu dana kasnije u Amsterdamu, a bio je označen kao blizak saradnik Luke Bojovića vođe zemunskog klana.

Jovan Đurović je blizak suparničkog, škaljarskom klanu, a njegov rođeni brat Luka Đurović, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, bio je blizak saradnik Luke Bojovića.

Na Jovana Đurovića je pokušano nekoliko atentata, poslednji put je teško ranjen u jednoj piceriji u centru Amsterdama, kada je ubijen i vlasnik klokala, Nišllija Goran Savić.

Kurir.rs/Srpska.info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja