01:18

Prevrnuo se kamion pod teretom u selu kod Čačka

izgubio kontrolu i sleteo s puta, vozač teško povređen

KAMION RUŠIO SVE PRED SOBOM U SELU KOD ČAČKA, VUKICI ULETEO U DVORIŠTE: Prevrnuo se pod teretom, stoletnu lipu presekao na pola

Crna Hronika -

ČAČAK - U selu Gornja Gorevnica kod Čačka došlo je do saobraćajne nezgode kada je vozač kamiona M.N. koji radi na izgradnji auto-puta izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta.

Prema rečima očevidaca kamion je velikim brzinom uleteo u nepreglednu krivinu i pretpostavlja se da su mu otkazale kočnice.

prevrnuo se kamion, kamion, Čačak
foto: RINA

"Prevozio je tampon i bio pod velikim teretom. To je doprinelo da kamion dobije dodatno ubrzanje. Probio je zaštitnu ogradu, udario u stoletnu lipu koju je presekao na pola.

Tu se nije zaustavio već razrušio zidane pomoćne objekte u domaćinstvu i završio prevrnut oko 100 metara od saobraćajnice", rekla je za RINU Vukica Lazović vlasnica kuće gde je uleteo kamion.

prevrnuo se kamion, kamion, Čačak
foto: RINA

Na lice mesta izašla je policija i ekipe Hitne pomoći. Vozač kamiona zadobio je teške telesne povrede glave i smešten je u Opštu bolnicu u Čačku.

prevrnuo se kamion, kamion, Čačak
foto: RINA

Inače, zbog zgradnje deonice autoputa od Preljine do Požege ovim putem svakodnevno prođe na stotine kamiona, pa su meštani i očekivali da se ovako nešto može desiti.

prevrnuo se kamion, kamion, Čačak
foto: RINA

"Kuća je na lakat krivini i s obzirom da se vozi brzo, a put skoro potpuno uništen ovaj događaj od danas me ne iznenađuje.

01:18

Prevrnuo se kamion pod teretom u selu kod Čačka

Ovde ne živim stalno, ovo je imanje nasleđeno od oca i bilo je omiljeno mesto gde smo provodili vikende i odmore dok radovi nisu počeli. Imamo i imanje pod voćem, ali smo od svega digli ruke.

1 / 7 Foto: RINA

Sada je ovde sve belo od prašine, u dvorištu me može da se sedi, a ne možete lako ni da razgovarate od buke kamiona. Nadam se da će nadležni održati svoje obećanje i vratiti ovaj put koji je nekada vojska gradila u prvobitno stanje", izjavila je Vukica.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track