VELJIN VOJNIK SILOVAO NAVIJAČA?! Zlostavljao ga štapom za bilijar u bunkeru u Humskoj dok su drugi gledali ISPLIVALI DETALJI UŽASA
Foto: Stefan Stojanović MONDO

optužnica

VELJIN VOJNIK SILOVAO NAVIJAČA?! Zlostavljao ga štapom za bilijar u bunkeru u Humskoj dok su drugi gledali ISPLIVALI DETALJI UŽASA

Crna Hronika -

Ubistvo, otmica, oružje, dilovanje. Sva ili deo ovih krivična dela imaju svi uhapšeni vojnici Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Na optužnici, međutim, samo jedan od ukupno 31 člana zloglasne grupe se razlikuje. Na teret mu se stavlja silovanje i to - muške osobe!

Prema nezvaničnim informacijama, optužnicom za silovanje se tereti A.Š, koji je navodno zlostavljao navijača Partizana, momka koji je neprestano na tribinama i ne propušta nijednu utakmicu crno-belih, a kome je dodeljen policijski nadzor.

Žrtva je navodno napastvovana u delu Partizanovog stadiona gde je bio štek kriminalne grupe Velje Nevolje i Marka Mesara.

Mladić je navodno zlostavljan štapom za bilijar, a zlostavljač mu je gurao i bilijarske kugle u analni otvor. Zlostavljanje su posmatrali Belivukovi i Miljkovićevi vojnici sa tribina, a koji su imali dozvolu da ulaze u taj deo stadiona gde se nalazi i restoran. Posebni deo u kome su gospodarili svirepi članovi grupe bio je otvoren samo za odabrane.

Nevolja i Mesar su inače potpuno privatizovali taj deo stadiona. U noći hapšenja Belivuka i Miljkovića u tom delu je u ranim jutarnjim časovima policija zatekla 15 lica koja su privedena.

- Mladić žrtva je potpuno bezopasan. On praktično nije pripadnik nijedne navijačke grupe. Stalno je na stadionu. Jednostavno rečeno mota se po tribinama - kaže izvor iz istrage.

Žrtva je prema navodima iz istrage i ranije bila predmet ismevanja Belivukove grupe, a jedan od razloga za brutalno zlostavljanje je bio taj da ih je "smarao".

Osumnjičenom A.Š. se osim silovanja na teret stavlja i da je počinio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela odnosno krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično delo otmice.

Prema nezvaničnim navodima, njegovo zaduženje je bilo da boravi na stadionu. U jednoj od prostorija je i po potrebi spavao. Bio je vojnik nižeg ranga koji nije dolazio u direktan kontakt sa Belivukom i Miljkovićem. Kako se sumnja, A.Š. je među zadacima imao i prepakivanje droge u manje paketiće, a koja je držana u šteku na stadionu.

Optužnicom protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i njegove desne ruke Marka Miljkovića obuhvaćeno je 31 lice.

Belivuk i još tri člana se terete za petostruko ubistvo. Za četiri ubistva i saučesništva se tereti šestoro uhapšenih, među kojima je i Miljković, koji je u vreme ubistva navijača Aleksandra Gligorijevića Pukija imao koronu i ležao u bolnici.

Za po jedno ubistvo terete se dvojica članova i za jedno ubistvo jedan pripadnik grupe. Trenutno su vode istražne radnje za još najmanje tri ubistva i uskoro će biti proširenje optužnice. Prema nezvaničnim navodima sumnja se da je najmanje deset ubijenih i mučenih.

Broj optuženih za ubistva i saučesništva svedoči da su se najčešće desetorica pripadnika grupe iživljavala nad jednom žrtvom ili učestvovala u zločinu tako što su mleli telo ili odnosili ostatke do Dunava.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track