ALBANAC IZVADIO BRITANSKI PASOŠ PA SE PRAVIO DA NIŠTA NE RAZUME: Sprečen šverc velike količine funti na Merdaru (FOTO)
Foto: Carina Srbije

uprava carine

ALBANAC IZVADIO BRITANSKI PASOŠ PA SE PRAVIO DA NIŠTA NE RAZUME: Sprečen šverc velike količine funti na Merdaru (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su na carinskom punktu Merdare u saradnji sa policijom sprečili pokušaj putnika da prokrijumčari više od 30.000 britanskih funti!

Neprijavljene funte su otkrivene kad je na red za kontrolu pristigao "mercedes" britanskih registarskih oznaka kojim je upravljao britanski državljanin albanske nacionalnosti (42).

Putnik se uputio ka AP КiM, ali nije prijavio novac na ulasku u Srbiju, niti je na pitanje službenika rekao da sa sobom nosi sumu čije je prijavljivanje obavezno jer prelazi limit od dozvoljenih 10.000 evra.

Prilikom pregleda vozila, carinici su na suvozačkom sedištu zatekli torbu u kojoj se pored garderobe našlo i 32.520 britanskih funti koje je ovaj putnik ''zaboravio'' da prijavi. Reč je o novčanicama u malim apoenima od 10 i 20 funti i samo jednoj od 50 funti.

1 / 5 Foto: Carina Srbije

Nakon što mu je vraćen iznos u protivvrednosti od 10.000 evra, ostatak od 24.000 funti je privremeno zadržan do okončanja postupka.

Кako je reč o stranom državljaninu, prekršajni sud u Prokuplju je sproveo hitan postupak čiji je ishod novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljenog novca.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track