SVEDOK SARADNIK O NEREŠENIM ZLOČINIMA: Hrvatin otkrio ko je tražio da se likvidira Kića Marković, ali i ko ga je ubio
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

povezuje belivukov klan sa još 3 zločina

SVEDOK SARADNIK O NEREŠENIM ZLOČINIMA: Hrvatin otkrio ko je tražio da se likvidira Kića Marković, ali i ko ga je ubio

Crna Hronika -

Bojan Hrvatin, koji bi trebalo da bude svedok saradnik, pred tužiocem je ispričao da ima saznanja da je klan Veljka Belivuka počinio još tri ubistva, za koja još uvek niko nije optužen.

Govoreći o informacijama koje ima, između ostalog, pominjao je i likvidaciju bivšeg vođe navijača Partizana Ljubomira Kiće Markovića, novembra 2019. u Beogradu.

optuženi Velja Nevolja i Mare
optuženi Velja Nevolja i Marefoto: Stefan Stojanović MONDO, Ana Paunković

- Da bi zauzeli to mesto na tribini, Miljković je bio ubeđen da mora da se pomeri, da se smakne Kića, to je bio najbolji način da se sve ostale frakcije na Partizanovoj južnoj tribini, koja je bila razbijena, zaplaše - rekao je Hrvatin i nastavio:

- U njega je pucao Lainović - naveo je Hrvatin, a veruje se da je mislio na Ljubomira Lainovića, sina Branislava Lainovića Dugog, koji je nestao u martu prošle godine i čija je sudbina nepoznata.

Osim toga, rekao je i da dok su zarobljavali Kapetana u Crnoj Gori ("škaljarca" Mileta R.), Belivuk je sa saradnicima otputovao u Crnu Goru i upao u njegov štek stan.

Šarca pokušavali da namame
Šarca pokušavali da namamefoto: Nemanja Nikolić, Instagram Printscreen

- Tamo su ubili, po mojim saznanjima jednog sigurno, možda dvojicu. Mislim da se Hodžić prezivao - rekao je svedok. On je, kako se sumnja, mislio na rođaka Alana Kožara Damira Hodžića, Baranina koji je nestao u oktobru prošle godine sa svojim zetom, frizerom Adisom Spahićem, koji nije bio iz sveta kriminala. Hrvatin je ispričao i da je grupa imala parking na Padini, te da je sam zaključio da su oni tu "odradili" nekoga.

- Verovatno su ga kidnapovali i ubili, sećam se samo nadimka, zvali su ga Svinja, ne znam detalje o tome - objasnio je.

Zanimljivo je da su, prema navodima optužnice, pripadnici klana zajedno s Vukićevićem pokušali da namame i Aleksandra Šarca, "pink pantera" koji je likvidiran u TC Ušće samo tri dana nakon ubistva Vukićevića. Belivuk i Miljković su navodno sumnjali da ih ova dvojica mladića prate i planiraju da ih ubiju.

- Slali su poruke Lazaru i Šarcu, ali se on nije upecao, i to s telefona Mileta R. Kapetana. "Braćo, Šarac se usro, ne sme da dođe, pazi kad ne veruje ni Kapetanu" - stoji u jednoj od poruka koju je Marko Miljković poslao preko aplikacije Skaj. U toj komunikaciji jedan od pripadnika klana kaže "da će Šarca da oderu negde na ulici", što se i dogodilo.

Sumnja se i da je "škaljarac" Kapetan, koji je služio kao mamac za Vukićevića i Šarca, takođe ubijen.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja