STRAVIČAN POŽAR KOD NEGOTINA: Vatra progutala muškarca, s rastinja prešla i na pomoćni objekat
Foto: MUP Srbije

na njegovom imanju u zaseoku Reka

STRAVIČAN POŽAR KOD NEGOTINA: Vatra progutala muškarca, s rastinja prešla i na pomoćni objekat

Crna Hronika -

NEGOTIN - D.S. (60) iz Štubika nastradao je u požaru koji je izbio na njegovom imanju u zaseoku Reka kada se vatra sa niskog rastinja zbog vetra proširila na obližnji pomoćni objekat.

Pretpostavlja se da je D.S. pokušao da ugasi požar, ali je vatra zahvatila njegovu odeću i telo zbog čega je, verovatno, protrčao kroz vatru, i pao niz brdašce, pišu Novosti.

Pronađen je sa tragovima izgoretine i opekotinama, nakon što su pripadnici Vatrogasno – spasilačkog odeljenja iz Negotina i četvorica meštana ugasili baraku i požar na otvorenom prostoru. Nažalost, ovom čoveku nije bilo spasa.

Negotinski vatrogasci i pored brojnih apela da se ne pale vatre na otvorenom prostoru poslednjih mesec i po dana su non – stop na terenu. Samo u avgustu intervenisali su 26 puta na otvorenom prostoru gaseći strništa, nisku travu i makiju širom opštine Negotin, a pretežno u ravničarskom delu. U požarima je ovog avgusta izgorelo 410 hektara oranica, ali je jedan građevinski objekat od 30 kvadrata površine, tri autobusa i jedan traktor.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track