HRVATI OPLJAČKALI TURISTU IZ SRBIJE: Opili ga, omamili pa mu ukrali novac, telefon i dokumenta!
Foto: Shutterstock

uhapšeni

HRVATI OPLJAČKALI TURISTU IZ SRBIJE: Opili ga, omamili pa mu ukrali novac, telefon i dokumenta!

Crna Hronika -

Hrvatska policija uhaspila je muškarca (55) i 30 godina mlađu ženu zbog sumnje da su na glavnoj železničkoj stanici u Zagrebu opljačkali srpskog državljana, s kojim su prethodno sedeli i pili piće. Kako prenosi hrvatski Jutarnji list, pljačka se dogodila u nedelju, oko 3.15 sati.

- Na prostoru Glavne železničke stanice na Trgu kralja Tomislava dvoje hrvatskih državljana se družilo sa turistom iz Srbije. Kao gostoljubivi i srdačni domaćini, ponudili su ga i alkoholnim pićem. Međutim, u jednom trenutku je turista otišao do toaleta i udaljio se od njih, a boca iz koje je pio, ostala je - prenosi ovaj dnevik.

Lopovi su, kako se sumnja, iskoristili to što je srpski državljanin ostavio piće pored njih, i stavili mu opojno sredstvo u flašu. Kada se vratrio, on je popio piće, a potom se onesvestio.

- Doveli su ga u stanje bespomoćnosti i odveli ga do železničkog perona, gde su ga položili na zemlju. Uzeli su mu torbicu, mobilni, dokumenta, kartice i novac. Ukupna šteta koju su mu naneli je oko 10.500 kuna, odnosno oko 1.400 evra - potvrdili su iz policije.

Navodno, čim je turista prijavio pljačku, policija je pregledala snimke sa sigurnosnih kamera, prikupila druge dokaze i uhapsila dvoje osumnjičenih.

(Kurir.rs/E. K./Foto Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track