NA BANJICI IZGORELA NEPOKRETNA STARICA, PODSTANARKA I NJENO DETE SE SPASLI: Nesrećna baka je dozivala pomoć, ali SPASA NIJE BILO
Foto: Kurir

TRAGEDIJA U BEOGRADU

NA BANJICI IZGORELA NEPOKRETNA STARICA, PODSTANARKA I NJENO DETE SE SPASLI: Nesrećna baka je dozivala pomoć, ali SPASA NIJE BILO

Crna Hronika -

Radulka Jovanović (80), koja je bila nepokretna, nastradala je juče oko 11 sati u požaru koji je izbio u njenoj kući u Ulici Dobrivoja Isajlovića na Banjici u Beogradu. U vreme izbijanja požara u kući je bila i Radulkina podstanarka sa detetom, ali su oni na sreću uspeli da se spasu. Pretpostavlja se da je uzrok požara cigareta, jer je nastradala bila pušač. Dim je najpre videla stanarka, koja je bila na spratu kuće.

- Žena je sišla u prizemlje, gde je sama živela Radulka. Otvorila je vrata, ali je tada plamen buknuo ka vratima. Dozivala je pomoć i kada smo stigli nije bilo šanse da uđemo. Donji deo kuće je bio u plamenu, koji je kuljao kroz prozore - priča komšija i dodaje da su odmah zvali vatrogasce.

- Pitao sam stanarku ko je u kući i ona mi je tada rekla da joj dete spava na spratu. Povikao sam na nju da trči po dete. Otišla je u potpunom šoku, i vratila se, a ubrzo su stigli vatrogasci i policija - prepričava dramu sagovornik. Komšija kaže da su znali da je Radulka zarobljena u plamenu, ali da nažalost nisu mogli ništa da urade.

- Vatrogasci su odmah počeli sa gašenjem i kada je to bilo moguće ušli su u kuću. Nažalost komšinici nije bilo spasa - kaže potreseni komšija.

Živela sama

Komšinica koja je poznavala nesreću Radulku kaže da je ona bila nepokretna.

- Verujem da je stanarka koja je na spratu živela sa porodicom vodila računa o njoj. Imala je odraslog sina i ćerku, ali oni su u inostranstvu - rekla nam je starija komšinica.

(Kurir.rs/J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track