3 KRALJEVČANA UHAPŠENA ZBOG PREVARE: Obmanuli firme iz NS i Aranđelovca pa prosvojili više od 2 miliona dinara, traga se za još 1
Foto: T. Ilić

određeno zadržavanje do 48 sati

3 KRALJEVČANA UHAPŠENA ZBOG PREVARE: Obmanuli firme iz NS i Aranđelovca pa prosvojili više od 2 miliona dinara, traga se za još 1

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su I.S. (54), N.H. (34) i M.M. (33), svi iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivičnodelo prevara u obavljanju privredne delatnosti, dok se za jednim licem intenzivno traga.

Postoje osnovi sumnje da su I.S. i N.H. lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica o likvidnosti preduzeća u kome su odgovorna lica, naveli vlasnike jednog novosadskog i jednog preduzeća iz Aranđelovca da im isporuče robu, dok su M.M. i još jedna osoba za kojom se traga, u više navrata preuzimali isporučenu robu i prodavali je na teritoriji Republike Srbije znatno ispod tržšne cene i bez prateće dokumentacije.

Osumnjičeni su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.292.407 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track