PREDISTRAŽNI POSTUPAK: Još dve žrtve seksualnog uznemiravanja u Petnici daju izjavu beogradskoj policiji
Foto: Ana Paunković

sve se desilo 2013.

PREDISTRAŽNI POSTUPAK: Još dve žrtve seksualnog uznemiravanja u Petnici daju izjavu beogradskoj policiji

Crna Hronika -

BEOGRAD - U okviru predistražnih radnji danas će dve osobe koje su bile žrtve seksualnog uznemiravanja u Istraživačkoj stanici (IS) Petnica, dati izjave u policiji u Beogradu, najavljeno je iz Javnog tužilaštva u Valjevu.

Vladimir Davidović iz Javnog tužilaštva u Valjevu rekao je za televiziju N1 da se očekuje i da će "još jedna žrtva seksualnog uznemiravanja u Petnici dati izjavu sredinom naredne nedelje" u tom tužilaštvu. Do sada su u predistražnom postupku predmeta "Petnica" izjave dale dve maloletne ženske osobe koje su u policiji svedočile o tome šta su tokom pohađanja seminara doživele u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock, Privatna arhiva

Tužilaštvo je pozvalo ranije sve maloletne osobe koje su nakon 2013. godine bile žrtve seksualnog uznemiravanja u Istraživačkoj stanici Petnica da se jave u policiju ili tužilaštvo.

Pozvane su oštećene nakon 2013. godine, jer je tada usvojen takozvani Marijin zakon, kojim je propisano da za krivična dela protiv polnih sloboda učinjenih na štetu maloletnih lica i dece, ne zastarevaju.

Predmet "Petnica" je formiran nakon što je pet nekadašnjih polaznica seminara podelilo u nedeljniku "Vreme" svoja traumatična iskustva u IS Petnica, a kao zlostavljača su tada navele istu mušku osobu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja