PETOSTRUKI UBICA OZLOGLAŠENI IGOR RUS USKORO U BOLONJI: Sejao strah, sad je u najstrože čuvanom zatvoru, posvetio se veri i pravu
Foto: EPA / Antonio García

kao kanibal

PETOSTRUKI UBICA OZLOGLAŠENI IGOR RUS USKORO U BOLONJI: Sejao strah, sad je u najstrože čuvanom zatvoru, posvetio se veri i pravu

Crna Hronika -

Petostruki ubica, ozloglašeni Igor Vaclavić (40) iz Subotice, nekada najtraženiji begunac u Evropi zbog ubistava u Italiji i Španiji, koji je prošle godine osuđen na doživotnu kaznu zatvorom uskoro bi trebalo da se nađe pred Vrhovnim kasacionim sudom u Bolonji.

Podsetimo, Vaclavić, kome je pravo ime najverovatnije Norbert Feher, a poznat je bio i kao Igor Rus i Igor Srbin, uhapšen je u decembru 2017. godine u Španiji, gde se sakrio posle dva ubistva koja je počinio u Italiji. Tom prilikom on je ranio dvojicu farmera, a posle devet dana ubio je dva pripadnika civilne garde i meštanina.

Ubistva i pokušaj ubistva dogodila su se u period od 1. do 8.aprila 2017.godine između Bolonjeze u Fereraze. Vaclaviću je na Vrhovnom sudu zakazano 2. novembra, kada bi tamo trebao da se pojavi sa svojim advokatom Đanlukom Beulomini.

Ovaj slučaj na sudu ostaće upamćen, po tome što je za potrebe suđenja, koje je okončano posle samo jednog održanog pretresa, u sudnici je bila izgrađena posebna čelična kabina sa staklenim zidovima, zbog opasnosti da bi mogao da izazove neki incident. Dok je prvi oštećeni svedočio, na njegov zahtev bila je spuštena zavesa preko kabine.

Feher je, kako je utvrđeno, koristio više od 18 različitih identiteta.

Boravi u najstrože čuvanom zatvoru Zuera u Španiji, a dane provodi čitajući verske knjige i izučavajući pravo. Navodno, postao je verski fanatik i osvojio simpatije nekolicine žena koje su mu pisale i posećivale ga u zatvoru.

(Kurir.rs/J.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja