NASMRT PRETUKLI NEMOĆNOG PENZIONERA: Zemunka htela kasnije da optuži svog partnera za gnusni zločin
Foto: Kurir/Suzana Božinović, Privatna Arhiva

osuđeni na 20 godina robije

NASMRT PRETUKLI NEMOĆNOG PENZIONERA: Zemunka htela kasnije da optuži svog partnera za gnusni zločin

Crna Hronika -

Zaječarac Z. T. (44) i njegova devojka A. S. (45) iz Zemuna osuđeni su prvostepeno na po 20 godina zatvora jer su 18. februara prošle godine ubili i opljačkali deviznog penzionera Slobodana Zdravkovića (76) u njegovoj kući u Pop Lukinoj ulici u Zaječaru.

Tokom postupka je utvrđeno da je ubistvo isplanirala A. S., a da je nesrećnog Zdravkovića usmrtio Z. T., i to sa više od 20 udaraca nogarom od stolice po glavi.

Ljubavnici iz pakla su uhapšeni ubrzo posle zločina. Z. T. je odmah posle hapšenja priznao ubistvo, dok se A. S. branila "da kobne večeri čak i nije bila na mestu zločina i da je njen ljubavnik sve uradio na svoju ruku".

Optužila ljubavnika

Međutim, Z. T. je uporno tvrdio da je sve bila njena ideja, kako bi naplatila nekakav dug od Zdravkovića. Navodno, Zdravković je još pre desetak godina njenom dedi prodao njivu, ali mu nije isplatio sve pare, već je dedi okrivljene ostatak duga kompenzovao motornom testerom, koja se nakon dva dana pokvarila. Međutim, izvor iz istrage kaže da je pravi motiv, uprkos svim tvrdnjama okrivljenih, koristoljublje i čista pljačka. - Prošlo je više od decenije kad se A. S. 'setila' da Zdravković duguje novac njenom dedi, zato niko u istrazi nije verovao da je pravi motiv naplata duga. Ipak, A. S. je iskoristila tu priču o navodnom dugu kako bi otela pare od deviznog penzionera - kazao je za Informer izvor iz istrage. Kobne večeri ljubavnici su otišli do kuće starca u Pop Lukinoj ulici, koji im je otvorio vrata i pozvao ih da uđu. A. S. je tada optužila Slobodana da je ostao dužan njenom dedi, ali ovaj je to negirao i zamolio ih da napuste njegovu kuću.

U tom trenutku Z. T. je udario Zdravkovića, ali mu je on uzvratio i šutnuo ga u nogu. To je toliko razbesnelo Z. T. da je polomio stolicu, dohvatio drvenu dršku i već prvim udarcem onesvestio penzionera. Zatim mu je vezao ruke i preko usta mu zalepio selotejp traku, a onda nastavio da ga besomučno tuče po glavi. Od zadobijenih povreda nesrećni starac je brzo preminuo.

"Dokaz" ljubavi

Pošto je Zdravković prestao da daje znake života, Z. T. i njegova devojka su uzeli laptop i zlatni lanac sa priveskom, posle čega su pobegli. Iako je u kući bilo još para, Z. T. je kasnije rekao inspektorima da ga novac nije interesovao, već da je "samo hteo da naplati dug za svoju devojku, koju mnogo voli".

Unakaženo telo Zdravkovića pronašla je narednog dana gerontodomaćica, koja ga je skoro svakodnevno obilazila. Ubice su brzo uhapšene, jer je policija pregledala snimke sa video-kamera i na njima spazila automobil Z. T. kako prolazi pored kuće žrtve. Kasnije se ispostavilo i da je Z. T. u momentu ubistva bio u apstinencijalnoj krizi pošto je narkoman. E. I.

Pozajmljivao novac

Slobodan Zdravković je zaradio deviznu penziju nakon što je čitav radni vek proveo u nemačkoj fabrici "Mercedes" u gradu Zingenu. Pošto je bio dobrostojeći, odmah se posumnjalo da je ubijen iz koristoljublja. Takođe, tokom uviđaja je pronađena i sveska u kojoj je Slobodan pisao kome je sve pozajmljivao novac, pa se ubica tražio i među dužnicima. Na kraju, zločin je ipak rasvetlila sigurnosna kamera.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track