NOVI DETALJI SAOBRAĆAJNE NESREĆE KOD RUMENKE: Vukašina (17) drugari sreli na autobuskoj stanici pa ga POVEZLI U SMRT (FOTO)
Foto: Kurir/Jelena Rafailović, Printscreen/Facebook

zla sudbina

NOVI DETALJI SAOBRAĆAJNE NESREĆE KOD RUMENKE: Vukašina (17) drugari sreli na autobuskoj stanici pa ga POVEZLI U SMRT (FOTO)

Crna Hronika -

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju sat i po iza ponoći na magistralnom putu Kisač - Rumenka nadomak Novog Sada nastradao je Vukašin S. (17) dok su trojica njegovih drugova povređena.

Nesreća se dogodila kad je "folksvagen" u kojem su bila četvorica mladića sleteo u kanal Dunav - Tisa - Dunav, a Vukašinovo telo oko podneva pronađeno je u kanalu.

Dvojica maloletnika P. D. (15) i N. M. (16) su povređena, prvi teže, drugi lakše, a vozač Strahinja S. (19) prošao je sa lakšim povredama. On je pritvoren pod sumnjom da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i ostaće u pritvoru do 48 sati. Po isteku tog roka uz krivičnu prijavu biće priveden u nadležno tužilaštvo.

Svi mladići su iz Rumenke i vraćali su se kući sa jednog slavlja. Dok su prelazili kanalski most Strahinja S. je najverovatnije izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je skrenuo s puta i sleteo u kanal. Vozilo je prema nezvaničnim informaacijama pre sletanja je udarilo u saobraćajni znak.

1 / 8 Foto: Printscreen/Instagram

Prema rečima portparola Hitne pomoći Zorana Krulja, intervenisale su dve lekarske ekipe koje su pomogle policiji i vatrogascima da iz slupanog automobila izvuku trojicu povređenih. U Dečju bolnicu prevezeni su najteže povređeni petnaestogodišnjak P. D. i godinu stariji N. M. dok je vozač prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine gde mu je ukazana lekarska pomoć, a zatim je priveden u policiju i pritvoren.

Zla sudbina

Sudbina je udesila da Vukašin bude na autobuskom stajalištu baš u trenutku kad su naišla trojica njegovih poznanika u automobilu. Zastali su i pozvali ga da im se pridruži i povezli ga.

Majka poginulog mladića Snežana S. slomljenim glasom uspela je da kaže svega nekoliko reči.

- Moj Vukašin je tokom prevrtanja automobila udario glavom. Onesvestio se i ispao u kanal. Bio je odličan plivač, ali sudbina mu nije pružila priliku da ispliva - rekla je nesrećna žena.

Ubrzo se ispostavilo da je u automobilu bio i četvrti mladić, ali njegovog tela nije bilo u slupanom automobilu. Počela je potraga koja je trajala celu noć i tokom jučerašnjeg prepodneva.

Vukašin Stošić
foto: Printscreen/Facebook

Bili su to strašni i besani sati za Vukašinovu porodicu i sve Rumenčane. Pripadnici Žandarmerije i vatrogasne brigade pronašli su tek oko podneva mladićevo telo u kanalu.

Lekari nisu želeli da daju prognoze o ishodu lečenja najteže povređenog P. D. (15). Njegovo zdravstveno stanje bilo je teško, ali ipak stabilno.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track