00:51

KURIR U NIŠU, BJELOGRLIĆA POLICIJA DOVELA NA SASLUŠANJE: Daje iskaz o napadu na Antonijevića

pritvor nije određen

PRVA IZJAVA BJELOGRLIĆA PO IZLASKU IZ TUŽILAŠTVA: Žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem te njegove provokacije

Crna Hronika -

BEOGRAD - Glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću posle jutrošnjeg saslušanja u niškom Tužilaštvu nije određen pritvor.

Kako se saznaje, on je u toku tročasovnog saslušanja i davanja iskaza u niškom Tužilaštvu priznao napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića s kojim se u toku noći između nedelje i ponedeljka sukobio u niškom hotelu Ambasador.

Dragan Bjelogrlić, Predrag Gaga Antonijević
foto: Kurir Printscreen

Bjelogrlić se po izlasku iz Tužilaštva obratio medijima zahvalivši se niškoj policiji i Tužilaštvu na profesionalnosti, te dodao da mu je žao što je naseo na provokacije, što ih nije dostojanstveno izdržao kao i što se sve to dogodilo.

"Žao mi je što sam naseo na grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i po dana. Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kada sam imao dve veličanstvene premijere, žao mi je što nisam izdržao da ja dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije što sam dozvolio da ovo baci senku na ova dva bitna događaja koji su bili u Nišu. Žao mi je što sam to i uradio - rekao je Bjelogrlić, a na pitanje novinara da li se vraća na filmske susrete odgovorio je: "Ako dobijem nagradu".

02:16

PRVA IZJAVA BJELOGRLIĆA PO IZLASKU IZ TUŽILAŠTVA: Žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem te njegove provokacije

Bjelogrlićev advokat je dodao da kod glumca nisu pronađene nikakve psihoaktivne supstance na šta je glumac potom dodao da je te večeri u stvari krenuo u ve-ce a da je onda odreagovao na provokacije.

Naime, Bjelogrliću je danas rešenjem Osnovnoj javnog tužllašta u Nišu nakon saslušanja ukinuta mera zadržavanja i pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Dragan Bjelogrlić
foto: Kurir.rs/M.S.

- U potpunosti je priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Imajući u vidu takvu vrstu odbarane tužilaštvo je odlučilo da mu ukine meru zadržavanja - rekao je portparol Višeg javnog tužilaštvu u Nišu Vladimir Stanojević.

Zamenik niškog Osnovnog javnog tužioca Vladimir Stanojević rekao je po završetku saslušanja da je osumnjičeni u svojoj odbrani u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje zbog toga.

"Imajući u vidu ovakvu odbranu osumnjičenog i prikupljene dokaze, postupajući tužilac je odlučio da se ukine zadržavanje Draganu Bjelogrliću, s tim što će krivični postupak protiv osumnjičenog biti nastavljen, prikupljanjem novih dokaza", rekao je Stanojević.

Prema njegovim rečima, u Osnovnom javnom tužilaštvu za sada je saslušan samo Bjelogrlić. "Nastavlja se postupak gde će biti ispitivan oštećeni, svedoci i obavljena druga veštačenja koja su potrebna", rekao je Stanojević. Bjelogrlić je osumnjičen za krivično delo nasilničko ponašanje, prenela je Beta.

Saslušanje Bjeloglića počelo je oko 10 časova u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu povodom sumnji da je u ponedeljak rano ujutru više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador", rečeno je u tužilaštvu. Njemu je bilo određeno zadržavanje do 48 sati zbog napada, a danas nakon saslušanja ukinuta je mera zadržavanja i pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Antonijević je pre izvesnog vremena optužio Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film "Jesen samuraja", što je Bjelogrlić demantovao, uz tvrdnju da je prepiska lažirana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track