VELJA UPAO U KUĆU U SPUŽU I ODMAH MU PUCAO U GLAVU?! Tužilaštvo CG objavilo nove slike žrtava Belivukove ekipe u Crnoj Gori!
Foto: MUP Crne Gore, Stefan Stojanović MONDO, Ana Paunković

istraga se nastavlja

VELJA UPAO U KUĆU U SPUŽU I ODMAH MU PUCAO U GLAVU?! Tužilaštvo CG objavilo nove slike žrtava Belivukove ekipe u Crnoj Gori!

Crna Hronika -

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore danas je predstavilo na konferenciji za medije fotografije koje su među sobom razmenjivali Veljko Belivuk i Marko Miljković sa ostalim članovima kavačkog klana.

Na fotografijama se navodno vide tela Damira Hodžića i Adisa Spahića, koji su ubijeni u kući u Spužu.

Kako je navedeno u optužnici protiv klana Velje Nevolje, Hodžić i Spahić ubijeni su u Crnoj Gori istog dana kada je u Beogradu u Ritopeku likvidiran Lazar Vukićević, tačnije 14. oktobra 2020. godine.

Adis Spahić, Damir Hodžić
foto: Specijalno državno tužilaštvo CG

- Sumnja se da je Belivuk sa još jednom osobom formirao kriminalne organizacije čiji su članovi, sumnja se, bili M. M, J. N. i Ž. R, svi državljani Srbije, pa su se u njihovim radnjama do granica osnovane sumnje stekla bitna obleežja bića krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije - rekao je Čađenović na konferenciji za medije, prenosi "Pobjeda".

Kako je saopštilo Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, policija sumnja da su Belivuk, Miljković i Janković, po prethodnom dogovoru i zajedno, lišili života više lica - oštećene Damira Hodžića i Adisa Spahića, u čemu im je sa umišljajem, u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, pomogao Radoje Živković.

Živković je, sudeći po saopštenju SDT Crne Gore, Nevolji i Miljkoviću prehodno obezbedio kuću, a potom je preko telefona stupio u komunikaciju sa Hodžićem koji je određen da bude ubijen od strane organizacije.

Adis Spahić, Damir Hodžić
foto: Specijalno državno tužilaštvo CG

Kao i sa prethodnim žrtava, Velja Nevolja i Marko Miljković, iskoristili su Živkovićevo poznanstvo sa Hodžićem da ga namame u naselje Spuž u opštini Danilovgrad, u kuću koju je koristio kako bi se videli.

- Za to vreme su osumnjičenu V. B, M. M. i J. N. nelegalnim putem, mimo graničnih prelaza ušli u Crnu Goru i došli do kuće R. Ž, a sve u cilju realizacije kriminalnog plana ubistva oštećenih A. S. i D. H - saopštilo je tužilaštvo.

Kako se navodi u optužnici, Hodžića je do kuće u Spužu dovezao Spahić. Oko 15 sati u kuću su stigli Belivuk, Miljković i Janković. Nevolja je odmah lišio života Hodžića tako što ga je ubio hicem u glavu. Ranjeni Hodžić je preminuo na licu mesta.

Adis Spahić, Damir Hodžić
foto: Specijalno državno tužilaštvo CG

Kako je Čađenović dodao Belivuk i Miljković nelegalno su ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa Crne Gore, te su se na isti način i vratili u Srbiju nakon izvršenog krivičnog dela.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track