ISPOVEST OCA SRBE ŽIVKOVIĆA (20) KOJI JE STRADAO U STRAVIČNOJ NESREĆI U NIŠU: Još ne znam kako mi je dete poginulo
Foto: Kurir.rs/M.S., Instagram

tuga

ISPOVEST OCA SRBE ŽIVKOVIĆA (20) KOJI JE STRADAO U STRAVIČNOJ NESREĆI U NIŠU: Još ne znam kako mi je dete poginulo

Crna Hronika -

Suđenje Saši Blagojeviću (28) iz Niša koji je priznao da je kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao njegov drug na suvozačevom mestu Srba Živković (20), odloženo je danas u Višem sudu, ali otac poginulog momka Miloš kaže da još ne zna pravu istinu kako mu je sin poginuo?

Tragedija se dogodila na Bulevaru Nikole Tesle kod Naučno tehnološkog centra 1. novembra prošle godine.

- Blagojević se izvinio meni i majci, priznao krivicu u sudu i dobiće par godina zatvora, a da nekog ubijem na ulici dobiću 40 godina zatvora. To nije pošteno. Ima dosta stvari koje su nejasne u ovom slučaju pogibije mog sina. Prvo zašto ga je osumnjičeni izvlačio iz auta, zašto je moj sin imao propušten poziv od Blagojevića pet minuta pre nesreće? Na sudu je rečeno da je išao 108 kilometara na sat u šta ja sumnjam. Mora da je išao više jer je razvalio žardinjeru, a svi su videli kako je auto izgledao posle nesreće. Ne znam pravu istinu kako mi je dete umrlo - rekao je Miloš Živković nakon današnjeg odlaganja suđenja.

Srba Živković
foto: Marko Smiljković

Blagojević je 1. novembra prošle godine pošto nije video kružni tok, skrenuo u desno, razvalio betonsku žardinjeru i bočnim delom udario u noseći stub zgrade "Niš auta". On se prema veštačenju kretao 108 kilometara na sat, iako je u zoni kružnog toka ograničenje 30 km/h.

- Odvezli smo dve drugarice kući i u povratku sam pogledao Srbu, a on je gledao u telefon. Pogledao sam prema putu i na sekundu sam video kružni tok i nekakvu belu tačku. Sledeće čega se sećam je da se budim zadihan u smrskanom automobilu. Dozivao sam Srbu pored mene, stavljam mu ruku na srce da vidim da li je živ. Sav sam drhtao. Molio sam se za njegov život. I danas ne mogu da spavam, na terapiji sam - rekao je je ranije Blagojević.

Sledeće suđenje je zakazano za 1. septembar.

(Kurir.rs/M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track