4 radnika povređena u eksploziji na pumpi

Nesreća u Gornjem Milanovcu

4 radnika povređena u eksploziji na pumpi

Crna Hronika -
Povređeni su Vladimir S. (61) koji je zadobio opekotine lica i udova, Miomir N. (37) koji ima opekotine lica i obe ruke i Saša M. (41) koji je zadobio opekotine lica i vrata. Svi povređeni su iz Ćurpije

GORNJI MILANOVAC - Četvorica radnika jutros su povređena u eksploziji na gradilištu benzinske stanice Nis Petrol u Gornjem Milanovcu, rečeno je u policiji.

Kako je rekao načelnik sektora za vanredne situacije Policijske uprave u Čačku Dragiša Broćić, radnici su povređeni prilikom zavarivanja delova cisterni i svi su prebačeni u bolnicu u Gornjem Milanovcu.

Prema rečima Broćića uzroci eksplozije još nisu poznati, a povređeni radnici zu iz Ćuprije i Užica. Očevici navode da su radnici iz Ćuprije i Užica zadobili teže povrede.

Nesreća se dogodila jutros oko sedam časova.

Šef Inspekcije rada za Moravički okrug Ljiljana Majstorović rekla je da je obišla gradilište pre četiri dana i ukazala na propuste koje je uočila.

Trojica povređenih zadržani u bolnici zbog opekotina

Četvorica povređenih radnika u jutrošnjoj eksploziji van su životne opasnosti, a trojica su zadržana u bolnici zbog opekotina, rečeno je u bolnici u Gornjem Milanovcu.

Kako je kazao načelnik hirurške službe Tomislav Pejović, od četvorice radnika povređenih u eksploziji gasa na gradilištu benzinske stanice, trojica su zadržana na lečenju, a četvrti radnik iz Užica pušten je kući.

Povređeni su Vladimir S. (61) koji je zadobio opekotine lica i udova, Miomir N. (37) koji ima opekotine lica i obe ruke i Saša M. (41) koji je zadobio opekotine lica i vrata. Svi povređeni su iz Ćurpije. Prvi rezultati istrage pokazali su da je do nesreće došlo zbog nestručnog rukovanja prilikom zavarivanja delova cisterne na gradilištu.

Požar na pumpi je ugašen, javlja RTS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track