UHAPŠEN KRADLJIVAC IZ CRKVE U AMERICI: Opljačkao Novu Gračanicu i to mu nije prvi put
Foto: američka policija

uhapšen u americi zbog krađe u srpskoj svetinji

UHAPŠEN KRADLJIVAC IZ CRKVE U AMERICI: Opljačkao Novu Gračanicu i to mu nije prvi put

Crna Hronika -

David Uzelac (27) uhapšen je u Americi zbog sumnje da je ukrao novac iz kutije za donacije iz srpskog pravoslavnog manastira Nova Gračanica u Trd Lejku, u državi Ilinois.

Kako navodi portal WGN, Uzelac je i ranije upadao u ovaj manastir, te mu je ulaz bio zabranjen, a u medijima je dobio nadimak "kradljivac iz crkve".

- Policijska patrola koja se nalazila u blizini vršila je pojačan nadzor zbog sumnje da se u ovom delu prodaje droga. Međutim, oni su uočili Uzelca, koji im je poznat od ranije, kako prolazi - prenose mediji:

- Ušao je na kratko u manastir, pa se odvezao. Pošto su znali da zbog ranijih provala ima zabranu prilaska, ušli su u svetinju i razgovarali sa sveštenstvom. Brzo je utvrđeno da fali novac iz kutije za dobrotvorne priloge - piše portal.

Policija je brzo locirala osumnjičenog kojii je uhapšen.

- Na teret mu se stavljaju provala, kršenje jemstva, krađa, vožnja bez dozvole. On je zadržan u pritvoru do početka suđenja, a kaucija za izlazak je 200.000 dolara - navode mediji.

Uzelac je, kako mediji navode, hapšen i u januaru ove godine jer je upao i pokrao jednu kuću, a kaucija je tada bila drastično manja - 35.000 dolara.

(Kurir.rs /J.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja