MMA BORCI U SVETU KRIMINALA: Hapšeni zbog iznuda, tuča, pucnjava! Jedan bio vođa BAJKERSKE BANDE, Tasmanijski Đavo tukao suprugu
Foto: Privatna Arhiva, Damir Dervišagić

posle obračuna u novom sadu

MMA BORCI U SVETU KRIMINALA: Hapšeni zbog iznuda, tuča, pucnjava! Jedan bio vođa BAJKERSKE BANDE, Tasmanijski Đavo tukao suprugu

Crna Hronika -

Uroš Stefanović koji je ubijen sinoć u Novom Sadu, bio je MMA borac, a takmičio se i u rvanju, džudou i greplingu.

Da podsetimo, meta mafijaškog napada u kome je umsrćen MMA borac, bio je Goran Kovačević Goranac, koji je samo lakše povređen u pucnjavi. Stefanović nije jedini sportista koji je završio na stranama crne hronike, a kako je bivši operativac DB Boža Spasić ranije objasnio za Kurir, neretko mladići koji se bave borilačkim veštinama uđu u svet kriminala.

Novi Sad, ubistvo
foto: Kurir

- Oduvek je prostor oko boksera, kik-boksera i ostalih ljudi koji se bave ovim sportovima bio obavijen velom tajne. Od sporta kojim se bave ne zarađuju mnogo novca i zbog toga ulaze u kriminal, a kasnije, i kada pokušaju iz njega da izađu, ne mogu da se izmaknu. Postaju vozači ili telohranitelji kriminalcima, rade poslove obezbeđenja, a nekada i sami vrše krivična dela za "šefove" - objašnjava Spasić i dodaje da to što su oni često između sporta i kriminala, nije slučaj samo u Srbiji već i u svetu.

Dušan Panajotović

Dušan Panajotović, MMA borac, privođen je zimus na Kopaoniku, jer se sumnjičio da je polupao stolove i ostali inventar restorana jer je konobar odbio da mu posluži piće.

- Ja sam sportista, a ne kriminalac, kako neki pokušavaju da me prikažu - rekao je Panajotović u izjavi za Kurir pre nekoliko godina, a on se, osim sportom, bavi i poslovima obezbeđenja.

Stanija Dobrojević, Dušan Panajotović
foto: Damir Dervišagić

Panajotović je već bio osuđivan na tri i po godine zatvora zbog toga što je 2010. od V. P., pod pretnjom ubistvom, pokušao da iznudi 50.000 evra. Krajem 2017. bio je osuđen na četiri godine zatvora zbog ranjavanja u stomak radnika obezbeđenja jednog noćnog kluba, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo.

Damir Dado Mihajlović

Novosađanin Damir Dado Mihajlović, MMA borac, hapšen je zbog sumnje da je bežeći od policije bacio pištolj kroz prozor automobila. Navodno za pištolj nije imao dozvolu. Njegovo ime u novinama se pominjalo 2019. godine, kada je pretučen i izboden ispred jednog lokala u Novom Sadu.

Stefan Milojević

Milojević
Milojevićfoto: Instagram

Stefan Milojević, sin bivšeg fudbalera Gorana Milojevića, bavio se raznim sportovima, a na kraju je odlučio da postane MMA borac. Međutim, uhapšen je u Španiji zbog sumnje da je bio vođa bajkerske bande Junajted tribjuns koja je u ovoj zemlji obezbeđivala klubove i bordele, a označen je i kao jedan od vodećih narko - dilera.

Vladimir Jovanović Maradona

MMA borac Vladimir Jovanović Maradona, teško je povređen 30. aprila 2018. u Pancevu kada ga je sa sedam metaka ranio V. M. On je tada ostao bez noge, a poslednji put se njegovo ime pominjalo zimus, kada je privođen zbog sumnje da je podstrekivao na ubistvo navijača Timotija Stojanovića, koji je u januaru ove godine ubijen u Starčevu.

Tasmanijski Đavo

Tasmanijski Đavo
Tasmanijski Đavofoto: Instagram

Ultimat-fajter Miljan Đurašinovic (40), zvani Tasmanijski Đavo, više puta je hapšen zbog svog nasilnickog ponašanja. Policija je zbog njega intervenisala zbog toga što je bio nasilan prema supruzi, zato što je udario više puta pešaka, kog je prethodno zakacio automobilom, a poslednji put lisice su mu stavljene u decembru 2018. u Novom Sadu jer je ispred jedne picerije bio nasilan prema bivšoj supruzi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track