SPEKTAKULARNA POTERA ZA SRPSKIM DRŽAVLJANKAMA U ITALIJI: Maloletnica (16) pobegla iz roditeljske kuće, žena (34) već osuđivana
Foto: Profimedia / Maule Maurizio/IPA/ABACA

Dolijale Srpkinje kradljivice

SPEKTAKULARNA POTERA ZA SRPSKIM DRŽAVLJANKAMA U ITALIJI: Maloletnica (16) pobegla iz roditeljske kuće, žena (34) već osuđivana

Crna Hronika -

Srpske državljanke (34) i (16) uhapšene su u gradu Montesilvano u Italiji posle spektakularne potere zbog sumnje da su učestvovale u krađama po kućama i stanovima.

Kako je izvestila lokalna televizija, policiji je u prepodnevnim satima prijavljeno da je opljačkan jedan stan, a vlasnik je izjavio da sumnja da iza toga stoje dve žene.

- On je čak dao opis žena, rekao je da je jedna jako krupna, a druga mršava. Patrola je krenula u potragu, a kada su ih uočili i pokušali da ih legitimišu, one su se dale u beg i usput psovale inspektore - prenose mediji:

- One su se razdvojile, a agenti su ih jurili, uspeli su da kod riblje pijace zaustave mlađu devojku, koja je uporno ponavljala da ima 13 godina i koja je bežala ka moru. Na taj način, ona je pokušala da spreči da bude privedena, ali je policajcima bilo jasno da je starija.

Njena koleginica uhapšena je kada je kamperom pokušala da pobegne.

- Ispostavilo se da je reč o ženi koja je pobegla iz kućnog pritvora, kao i da je prethodno osuđena na 12 godina robije zbog krađa. Za maloletnicom je takođe bila raspisana potraga, jer je ona prethodno pobegla iz roditeljske kuće - navodi policija.

Kod devojčice je pronađen i šrafciger i alat za obijanje, a deo ukradenih predmeta su bacale i tokom bekstva.

- Pošteni građanin doneo je u policijsku stanicu sat i narukvicu koje je pronašao ispod automobila - prenose mediji.

Kurir.rs/ J.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track