ISPLIVALI DETALJI IZ ISTRAGE UBISTVA MMA BORCA I RANJAVANJA GORANCA: Trag vodi do zemunskog klana, a OVO je zbunilo inspektore
Foto: Printscreen/Youtube/CreativeMMA, Kurir

klupko se odmotava

ISPLIVALI DETALJI IZ ISTRAGE UBISTVA MMA BORCA I RANJAVANJA GORANCA: Trag vodi do zemunskog klana, a OVO je zbunilo inspektore

Crna Hronika -

Zahvaljujući novim dokazima i operativnim podacima, policija zatvara krug oko naručioca napada na Gorana Kovačevića Goranca (47), u kojem je ubijen MMA borac i njegov telohranitelj Uroš Stefanović (27), i neposrednih izvršilaca ovog zločina.

Hapšenjem 13 kriminalaca samo 48 sati posle krvave sačekuše u Cankarevoj ulici u Novom Sadu policijski posao nije okončan. Najmanje dvojica pucača i organizator napada su u bekstvu, a reč je, kako se osnovano sumnja, o bivšim policajcima.

Njihovi DNK tragovi su ostali na nekoliko lokacija, a pre svega u pežou iz kojeg je pucano na Kovačevića i Stefanovića, što je potvrdio i predsednik Aleksandar Vučić. On je naveo i da će biti interesantno videti "iz kakvog miljea ta trojica dolaze".

- Jedan od njih se nalazi na istoj optuženičkoj klupi s ranjenim Gorancem u jednom ranijem slučaju. To je u prvi mah zbunilo inspektore. Međutim, nešto kasnije, kad su podaci počeli da se slivaju s više strana, otkriveno je da se ova ekipa optuženih pocepala i da su tokom protekle četiri godine odvojeno vodili poslove, između ostalog, i s drogom. To je bio signal da se istraga povede i u tom pravcu. Čim su forenzičari uradili analizu DNK tragova, postalo je jasno ko je sedeo u ostavljenom pežou, ali i ko je naručio taj zločin. Definitivno je meta bio Kovačević, najverovatnije iz osvete za nekoliko pokušaja ubistva jednog od tih bivših policajaca - objašnjava izvor iz istrage.

Pretres na više lokacija

U akciji pretresa objekata i vozila na više lokacija u Novom Sadu i okolini i samog hapšenja osumnjičenih policija i Žandarmerija su angažovali čak 250 operativaca. Među 13 privedenih je i Slobodan Milutinović Snajper sa suprugom. On je takođe deo novosadskog i srpskog podzemlja, umešan u više krivičnih dela. Bio je i osuđen na tri godine robije, a preživeo je nekoliko atentata. Nezvanično saznajemo da je kod njega sada nađeno oružje, a policija još utvrđuje da li je i on odigrao neku ulogu u ubistvu Stefanovića. U ovoj akciji zaplenjeno je osam automobila, 50.000 evra i određena količina naoružanja i droge.

Problem za odbegle ubice, međutim, nije samo kako pobeći od bivših kolega.

- Operativni podaci pokazuju da je odmah posle zločina u poteru za njima krenula i Gorančeva ekipa. Postoje indicije da je neko od njih pucao na pežo begunaca i pogodio ga. Tragovi metaka nađeni su na automobilu ostavljenom kod Rumenke iz koga su ubice uspele da pobegnu - navodi izvor.

Da podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, Stefanović i Kovačević su 2. septembra uveče sedeli u kafiću i pili piće, a onda su došli do Cankareve 8, gde se nalaze garaže koje Goranac koristi za svoja vozila. Ulaz u njegovu zgradu je u blizini.

"HLADNI TRAG" VODI DO "ZEMUNSKOG KLANA"

Policija ne isključuje mogućnost da do naručioca likvidacije Kovačevića vodi i jedan "hladni trag". Naime, Goranac se u policijskim istragama pominje i kao svedok koji je odao ko je ubio Nenada Opačića i njegovu suprugu 2015. Nezvanično se pominjalo da je Opačić vodio "veternički klan", koji se oteo kontroli "zemunskog klana" i da je zato morao da strada. Nekadašnji njegov prijatelj iz zatvora ostao je lojalan "zemuncima" i angažovao je profesionalnog ubicu da odradi posao. Goranac je, navodno, za smanjenje zatvorske kazne zbog trgovine narkoticima, a uz uslov da dobije policijsku zaštitu, odao ceo plan likvidacije Opačića. Od tada ga je pratila ekipa ocinkarenog "zemunca" koja je nekoliko puta pokušala da ga ubije.

- Napadači su ih pratili u pikapu i čim su ih ugledali u dvorištu zgrade, iz kojeg nisu imali kuda da pobegnu, dojurili su do njih kroz jedan uski prolaz, otvorili bočna vrata i uzijem zapucali na njih. Uroš je uspeo da reaguje i goloruk se zatrčao ka automobilu iz kojeg su pucali. Napadač je tada već ranio Kovačevića u ruku, a kada je video njegovog telohranitelja, ispalio mu je nekoliko metaka u glavu i grudi. On im je tada pao na haubu, a oni su pobegli munjevitom brzinom - ispričao je izvor iz istrage.

Ubijeni Uroš Stefanović juče je sahranjen.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track