UKINUT PRITVOR MIROSLAVU ALEKSIĆU! Učitelj glume dobija nanogicu
Foto: Dado Đilas

Apelacioni sud u Beogradu

UKINUT PRITVOR MIROSLAVU ALEKSIĆU! Učitelj glume dobija nanogicu

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu), pišu Novosti pozivajući se na Tanjug.

Ovom odlukom usvojena je žalba odbrane i preinačeno je rešenje Višeg suda u Beogradu koji je Aleksiću produžio pritvor rešenjem od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić precizirala je da je taj sud zaključio da mera pritvora više nije jedina moguća mera za sprečavnaje opasnosti da će u slučaju puštanja na slobodu Aleksić u kratkom roku ponoviti krivično delo i da će doći do uznemirenja javnosti koje bi ugrozilo pravično vođenje krivičnog postupka.

- Po mišljenju Apelacionog suda ove opasnosti su takvog intenziteta da se mogu sprečiti merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor - naglasila je Piljić.

Aleksić je u pritvoru bio od hapšenja, 16. januara.

Njemu je pripremno ročište pred suđenje zakazano za 1. oktobar.

U skladu sa zakonom, ovo ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i trebalo bi da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track