TITOV UNUK NA POTERNICI: Evo zbog čega traže Edvarda Broza (70)! U bekstvu još od 2008. godine
Foto: Profimedia

novi detalji

TITOV UNUK NA POTERNICI: Evo zbog čega traže Edvarda Broza (70)! U bekstvu još od 2008. godine

Crna Hronika -

Za unukom nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, Edvardom Brozom (70) raspisana je poternica MUP-a Srbije radi izvršenja kazne od osam meseci zatvora na koju je u maju ove godine pravosnažno osuđen u odsustvu zbog izazivanja saobraćajne nesreće u avgustu 1992. godine u Zemunu, u kojoj je poginuo njegov saputnik G.P.

Irina Kovačević, portparolka Drugog osnovnog suda u Beogradu nadležnog za sprovođenje izvršenja kazne, precizirala je da je ova poternica lokalnog karaktera, odnosno da važi za teritoriju Srbije, piše Pink.rs, pozivajući se na Tanjug.

Kako broz nije pronađen u našoj zemlji, Ministarstvo pravde od tog suda zatražilo saglasnost za raspisivanje međunarodne, Inrepolove poternice, dodala je Kovačević i napomenula da je u toku je prikupljanje podataka neophodnih za davanje saglasnosti.

Broz nije dostupan pravosudnim organima Srbije jer je u bekstvu od 2008. godine i veruje se da živi u Hrvatskoj.

Apelacioni sud u Beogradu je u maju ove godine pravosnažno osudio Broza zbog nesreće u kojoj je poginuo je G.P, koji je bio sa Brozom u kolima, dok su Ž.P. i E.B. zabodili teške telesne povrede.

Broz je u trenutku nesreće imao 2.05 promila alkohola u krvi. Osuđen zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track