ROBIJAĆE 15 GODINA ZA UBISTVO UKRAJINKE: Arsenije bivšu devojku ubadao do smrti u stanu!
Foto: Vijesti.me/ Facebook

presuda arseniju stanoviću

ROBIJAĆE 15 GODINA ZA UBISTVO UKRAJINKE: Arsenije bivšu devojku ubadao do smrti u stanu!

Crna Hronika -

Arsenije Stanović osuđen je danas prvostepeno, u Višem sudu u Podgorici na 15 godina zatvora zbog ubistva ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove, pišu crnogorske Vijesti.

Da podsetimo, zločin se dogodio u kotorskom naselju Dobrota u maju 2018. godine, a Stanović i Lašmanova bili su u emotivnoj vezi.

- Stanović je prvostepenom presudom osuđen za "obično" ubistvo, odnosno, Sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju iz optužnice da je počinio ubistvo na svirep način - navode Vijesti.

Advokat Zoran Piperović, kako navodi portal, najavio je žalbu Apelacionom sudu i istakao da smatra da će presuda biti ukinuta, a Stanović oslobođen zbog duševne poremećenosti.

- Olakšavajuća oklonost za optuženog jeste njegova mladost i raniji život. Otežavajuća okolnost je upornost u izvršenju krivičnog dela, bežanje nakon izvršenja ubistva- kazao je sudija Predrag Tabaš tokom čitanja presude, što su preneli mediji.

Stanović se teretio da je nesrećnu Lašmanovu izbo šiljkom u stanu više desetina puta, a tokom suđenja je izrazio žaljenje zbog smrti Ukrajinke.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track