UŽASNO: Šarplaninac zubima ZAKLAO GAZDARICU, ćerka je našla iskasapljenu u dvorištu!
Foto: Ucentar

Kragujevac

UŽASNO: Šarplaninac zubima ZAKLAO GAZDARICU, ćerka je našla iskasapljenu u dvorištu!

Crna Hronika -

Miloratku Veljković (69), kako se sumnja, rastrgao je šarplaninac u dvorištu njene kuće u Kragujevcu, a mrtvu ženu, s brojnim povredama po telu i glavi, navodno je kraj kućice za pse juče pronašla njena ćerka! Kako saznajemo, telo je nađeno juče oko 14 sati, a pretpostavlja se da je Miloratku pas ubio još tokom prepodneva.

Niko nije video

- Pretpostavlja se da je žena bila sama kod kuće kada ju je napao pas, inače njen ljubimac. Telo je bilo unakaženo, a šarplaninac je nesrećnu ženu ujedao i za vrat, praktično ju je zaklao zubima - kaže naš izvor i dodaje da niko od komšija niti ukućana navodno nije video trenutak kada je ker skočio na vlasnicu.

1 / 5 Foto: Ucentar

- Da smo videli, sigurno bismo joj pomogli, mi smo saznali šta se desilo tek kad je došla policija. Čuli smo da ju je našla ćerka i da je zvala Hitnu pomoć. Hitna je morala da čeka policiju da bi mogli da priđu, jer je šarplaninac navodno bio izuzetno agresivan - pričaju šokirane komšije pokojne žene. Uviđaj je juče trajao satima, a niko iz porodice Veljković nije mogao da priča. - Oni su svi van sebe, ne mogu da veruju da se ovo dogodilo, treba ih razumeti, doživeli su šok. Miloratka je godinama čuvala i hranila to kuče i nikome nije jasno kako je moglo da je rastrgne. Moguće da je juče otišla da ga nahrani i da ju je tada napao - kaže jedan komšija.

Skakao na ogradu i lajao

Komšije pričaju da je šarplaninac koji je usmrtio Miloratku i ranije pokazivao znake agresije. - Znamo da je komšinica tog kera nabavila pre nekoliko godina i da ga je jako volela. U početku je bio pušten u dvorištu, ali se stalno peo na ogradu i lajao. Ljudima koji su tu prolazili nije bilo prijatno, a komšinica je posle nekog vremena počela da ga vezuje iza kuće, duboko u dvorištu, i nije ga više puštala da se slobodno šeta po dvorištu - kaže komšija i nastavlja: - I na ogradi im stoji upozorenje "Čuvaj se psa", tako da su oni verovatno imali na umu da im je kuče opasno.

Hronologija

x mart 2021 - Dečaka D. B. (4) iz Sente, na njegov rođenđan, do smrti izujedali rotvajleri, mužjak i ženka, koji su bili u vlasništvu njegove porodice

x mart 2019 - Ženu (66) u Pančevu do smrti izujedao pas rase američki staford, koji je bio u vlasništvu njenog sina

x april 2017 - Pas rase pitbul u selu Šišinac kod Leskovca usmrtio staricu Nataliju K. (96), s kojom je godinama živeo u istom dvorištu

Dreser

Psi ne napadaju iz čista mira

Dreser Siniša Renovica rekao je ranije za portal Espreso da je nemoguće da vlasnički pas nije do trenutka napada pokazao agresivno ponašanje, odnosno da je napao vlasnika odjednom.

- Ako se vaš pas ponaša devijantno, jednostavno nenormalno još u ranom dobu, kao štene, odmah morate da reagujete i radite s njim. Ljudi naprave greške prilikom odgoja psa, to se prepoznaje od malih nogu, ako se vidi takvo ponašanje, moraju se napraviti uslovi za njegovo držanje - rekao je dreser.

Kurir.rs/B. Đusić - J. Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja