DEDA NASTRADALOG DEČAKA S KARABURME NEUTEŠAN: Našeg Stefana ništa ne može da vrati, pa ni podizanje optužnice
Foto: Nikola Anđić, Privatna Arhiva

tuga

DEDA NASTRADALOG DEČAKA S KARABURME NEUTEŠAN: Našeg Stefana ništa ne može da vrati, pa ni podizanje optužnice

Crna Hronika -

Boban B., deda devetogodišnjeg dečaka Stefana koji je preminuo nakon što je na njega, brata i oca nalateo bahati vozač Lazar G., kaže za Kurir da ne zna šta misli nakon podizanja optužnice.

deda sa sugrađanima na protestu na karaburmni
deda sa sugrađanima na protestu na karaburmnifoto: Stefan Stojanović/Mondo

- Ne znam šta da vam kažem. Oboleo sam i imam obostranu upalu pluća. Za podizanje optužnice smo čuli i to 10 godina će najviše dobiti. Međutim, našeg Stefana ništa ne može da vrati - kaže tužnim glasom deda.

Podsetimo, do nesreće je došlo 19. jula u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi, kada su braća sa svojim ocem, po svim propisima, na obeleženom pešačkom prelazu, počeli da prelaze ulicu. Autobus je stao da ih propusti, ali je tada Lazar G. "sitroenom" obišao autobus i direktno naleteo na oca i dečake.

- Prvo je udario starijeg sina i odbacilo ga 10 metara, onda je udario mene i zavrteo me. Nakon toga, udario je i u mlađeg sina i odbacio ga pod drugo vozilo. Prišao sam Stefanu, jer sam video da je teško povređen, i pokušao sam da mu otvorim disajne puteve - prepričao je nesreću ranije za Kurir otac mališana, koji je lekar u Hitnoj pomoći. Preminuli dečak imao je prelom lobanje.

(Kurir.rs / B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track