Najnovije vesti

DETALJI PREDAJE OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO MMA BORCA: Umakao policijskoj poteri, krio se gde je stigao, ali više nije mogao da izdrži
Foto: S.S.

PREDAO SE POSLE DVE NEDELJE

DETALJI PREDAJE OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO MMA BORCA: Umakao policijskoj poteri, krio se gde je stigao, ali više nije mogao da izdrži

Crna Hronika

Pokušava da svu krivicu preuzme na sebe. Glavni osumnjičeni Dalibor Bogdanović Boća i dalje u bekstvu

NOVI SAD -Daniel Janoš (42) iz Novog Sada, predao se u sredu veče novosadskoj policiji, nakon dve nedelje sakrivanja. On se predao kao osumnjičeni za pokušaj ubistva Gorana Kovačevića Goranca i ubistva njegovog telohranitelja, MMA borca Uroša Stefanovića (27) iz Novog Sada.

-Janoš pokušava da svu krivicu preuzme na sebe. Krio se gde je stigao, ali više nije mogao da izdrži. Te večeri on je vozio kola, dok je takođe osumnjičeni Dalibor Bogdanović Boća, bivši policajac, koji je i dalje u bekstvu, sedeo na zadnjem sedištu. Iako Janoš pokušava da "preuzime svu krivicu na sebe", ne veruje mu se, s obzirom da su nađene dve vrste čaura, što ukazuje da je i Boća pucao. Daniel se pravda da je pucao jer je navodno ubijeni mladić razbio vozačevo staklo i počeo da ga udara, pa se on uplašio - kaže izvor Kurira.

Uroš Stefanović ubijen je 2.septembra, kada je sa Kovačevićem, kome je bio telohranitelj, ušao u pasaž u Cankarevoj ulici, i tada je za njima uleteo automobil marke "pežo", gde je bio bar jedan napadač koji je pucao na njih. Stefanović je preminuo na licu mesta, dok je Kovačević ranjen u ruku.

Iako je spektakularnom brzinom policija rasvetlila ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića, do sada nije uhapsila glavnog osumnjičenog– Dalibora Bogdanovića Boću. Ovaj bivši policajac, umakao je policijskoj poteri zahvaljujući nečijoj zaštiti.

Dalibor Bogdanović Boća
foto: S.S.

– Odbegli Bogdanović umakao je hapšenju, uprkos munjevitoj akciji policije koja je za samo 48 sati od napada, koji se dogodio 2. septembra, imala sklopljen mozaik ko je ubica Uroša Stefanovića. Međutim, operativnim radom kao i prikupljenim materijalnim dokazima sa mesta vatrenog okršaja, pre svega uzetim DNK tragovima, došlo se do Bogdanovića kao glavno osumnjičenog – dodaje naš izvor, naglašavajući da kada se krenulo u Boćino hapšenje, on je iz određenih bezbednosnih i estradnih krugova imao dojavu da se skloni.

Daniel Janoš
Daniel Janošfoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, MUP je tri dana posle ubistva na Detelinari saopštio da je rasvetljeno ubistvo u Novom Sadu, te da je u opsežnoj policijskoj akciji privedeno 13 osoba, ne davajući nikakve detalje o privedenima, kao ni za šta se oni tačno terete. Samo dan nakon saopštenja MUP-a, oglasilo se i Više tužilaštvo u Novom Sadu, navodeći da osumnjičeni za ubistvo Uroša Stefanovića i pokušaj ubistva Goranca, nisu uhapšeni, te da se za njima traga. Nakon nekoliko dana se u javnosti pojavila informacija da se traga za Bogdanovićem, što je potvrdilo i tužilaštvo. Oni su potvrdilo da je uz poternicu predloženo i određivanje pritvora za obojicu osumnjičenih za krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Danijel Janoš
foto: Privatna Arhiva

Određen mu pritvor do 30 dana

Iz novosadskog Višeg suda, saopšteno je da je određen pritvor osumnjičenom Danijelu Janošu, vezano za dodađaj od 02.09.2021. godine kada je u Cankarevoj ulici u Novom Sadu lišen slobode Uroš Stefanović Uroš, a Goran Kovačević ranjen.

-Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, osumnjičenom Janošu odredio je pritvor do 30 dana iz razloga da postoji osobita okolnost koja ukazuje na opasnot od bekstva, da postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke, da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ponoviti odnosno dovršiti krivično delo i iz razloga uznemiravanja javnosti - potvrdila je Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

Kurir.rs/S. S./Foto S. S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track