KOBAN BIO UGRIZ ZA VRAT: Stigli rezultati obdukcije Miloratke iz Kragujevca koju je rastrgao šarplaninac DVORIŠTE BILO PUNO KRVI
Foto: Ucentar

jezivo

KOBAN BIO UGRIZ ZA VRAT: Stigli rezultati obdukcije Miloratke iz Kragujevca koju je rastrgao šarplaninac DVORIŠTE BILO PUNO KRVI

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo naložilo je obdukciju tela Miloratke Veljković (69) koja je preminula nakon što ju je njen pas šarplaninac izujedao nasmrt u dvorištu porodične kuće u Kragujevcu .

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti preterano krvarenje iz vrata i da je nesrećna žena po licu i glavi imala više ugriza! Pas je odmah uhvaćen i trenutno je smešten u nadležnu ustanovu.

Miloratku je pas kojeg je poslednjih godina imala i svakodnevno hranila napao pored svoje kućice u dvorištu. Užasnoj sceni niko nije svedočio, a prema nezvaničnim informacijama telo žene je pronašla njena ćerka.

- Utvrđeno je da ima ugrize po vratu i desnoj strani lica. Koban je bio ugriz za vrat - rekao je izvor iz istrage.

Kad je žena pronađena pozvani su policija i Hitna pomoć, ali niko u prvi mah nije mogao da priđe mestu tragedije zato što je životinja delovala agresivno pa je postojao strah da bi mogla još nekoga da napadne. Policajci su tada pozvali Službu zoohigijene Javnog komunalnog preduzeća "Šumadija" koja je psa zbrinula u svojim prostorijama.

šar planinac, Kragujevac, Miloratka Veljković
foto: Ucentar.rs

- Služba je dobila poziv Policijske uprave da zbrine psa koji je u Kragujevcu usmrtio vlasnicu. Naši zaposleni izašli su na teren i na licu mesta zatekli pored beživotnog tela žene psa na povocu koji nije bio agresivan, ali je pokazivao znake uznemirenosti - saopšteno je iz te ustanove.

O daljem postupanju sa psom sada čekaju nalog Tužilaštva.

- Kako je u pitanju vlasnički pas, naše ekipe su ga uhvatile i smestile u karantin u prostorijama Zoohigijene. Sva dalja postupanja u vezi sa testiranjem i zbrinjavanjem odvijaće se po nalogu Tužilaštva - piše u sopštenju.

Kako su komšije ispričale medijima, pretpostavlja se da je žena bila sama kod kuće u trenutku napada jer niko od ukućana ni komšija nije video ili čuo kad je pas skočio na nju.

šarplaninac, pas, Kragujevac
foto: Ucentar

- Da smo videli sigurno bismo joj pomogli, mi smo saznali šta se desilo tek kad je došla policija - rekle su šokirane komšije.

Dodaju da je uviđaj trajao satima, a da iz porodice preminule niko nije mogao da priča jer su u šoku.

- Oni su svi van sebe, ne mogu da veruju da se ovo dogodilo, treba ih razumeti, doživeli su šok. Miloratka je godinama čuvala i hranila to kuče i nikome nije jasno kako je moglo da je rastrgne. Moguće da je otišla da ga nahrani i da ju je tada napao - kazao je jedan komšija.

Među okupljenima se moglo čuti i da je pas i ranije pokazivao agresiju i da ga je zbog toga Miloratka vezivala iza kuće, a na kapiji je bio istaknut natpis: "Čuvaj se psa".

- Znamo da je komšinica tog kera nabavila pre nekoliko godina i da ga je jako volela. U početku je bio pušten u dvorištu, ali se stalno peo na ogradu i lajao. Posle nekog vremena je počela da ga vezuje iza kuće i nije ga više puštala da se slobodno šeta po dvorištu - ispričale su komšije.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja