SNIMLJENO UBISTVO MMA BORCA: Janjoš i Boća kolima pratili Goranca i Stefanovića, pa zapucali iz HEKLERA I KALAŠNJIKOVA (VIDEO)
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

novi detalji pucnjave u novom sadu

SNIMLJENO UBISTVO MMA BORCA: Janjoš i Boća kolima pratili Goranca i Stefanovića, pa zapucali iz HEKLERA I KALAŠNJIKOVA (VIDEO)

Crna Hronika -

Nakon hapšenja Daniela Janjoša (42), profesora fizičkog vaspitanja i bivšeg prvaka u streljaštvu, isplivali su novi detalji likvidacije Uroša Stefanovića (27), MMA borca i telohranitelja Gorana Kovačevića Goranca, koja se dogodila u Novom Sadu 2. septembra!

Kako saznajemo, sigurnosne kamere snimile su likvidaciju, ali i to kako zeleni pikap "pežo" po Novom Sadu prati Kovačevića neposredno pre pucnjave. Podsetimo, u pucnjavi koja se dogodila u Cankarevoj ulici ubijen je Stefanović, dok je Kovačević ranjen u desnu ruku, a istragom je utvrđeno da je prava meta napada bio Kovačević.

00:20

Osumnjičeni pežoom pratili Goranca i MMA borca, koji su bili na motorima

Raspisana poternica

- Dosad se mislilo da su Stefanović i Kovačević u momentu pucnjave bili u automobilu i da su napadnuti dok su se parkirali. Međutim, utvrđeno je da su Kovačević i Stefanović bili na motorima, kao i da su u trenutku pucnjave sa njima bila i dvojica Kovačevićevih sinova, takođe na motociklima - objašnjava naš izvor:

- Na snimku se vidi da neposredno pre pucnjave zeleni "pežo" prati četvoricu motociklista. Sumnja se da je za volanom "pežoa" bio Daniel Janjoš, koji se prošle nedelje predao policiji, dok je na zadnjem sedištu bio bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, za kojim je raspisana poternica.

Boća u bekstvu
Boća u bekstvufoto: Privatna Arhiva

Naš izvor kaže da se kobna pucnjava dogodila kada su motociklisti ušli u garažu u Cankarevoj ulici. - U dvorište su ušla dva motora, odnosno Uroš Stefanović i Goranac. Stefanović je ostao ispred zgrade, a Goranac je ušao u garažu. Tamo se zadržao dva, tri minuta - priča naš izvor.

Istraga

Oružje skriveno u Rumenci

Nakon predaje Daniela Janjoša, kome je određen jednomesečni pritvor zbog sumnje da je počinio ubistvo, novosadska policija pronašla je oružje, koje je, kako se sumnja, korišćeno u ubistvu.

- U mestu Rumenka u šiblju je nađeno oružje iz kog su, kako se sumnja, pucali Janjoš i Bogdanović. Iako je Janjoš posle hapšenja priznao da je pucao u MMA borca kada mu je ovaj prišao i počeo da ga bije kroz prozor, na mestu zločina nađene su dve vrste čaura, ispaljenih iz dva oružja, pa se sumnja da je i Boća pucao - kaže izvor i podseća da je automobil "pežo", koji su koristili osumnjičeni, nađen 2. septembra, takođe u Rumenci.

Kako dalje nastavlja, kada je Goranac izašao iz garaže i zatvorio je, krenuo je prema izlazu.

- Tada je pogođen metkom u ruku, a Stefanović goloruk pritrčava vozaču "pežoa", odnosno osumnjičenom Janjošu, i udara ga. Baš u tom trenutku, Janjoš puca prema Gorancu. Da mu Stefanović nije prišao, Goranac bi sigurno bio ubijen.

Čuli se rafali

Naš izvor otkriva i da je Janjoš navodno pucao iz "heklera" s prigušivačem. - Nakon toga se začulo nekoliko rafala prema Stefanoviću, koji je stajao kod kola i ometao Janjoša da završi ono što je nameravao, da ubije Goranca. Potom "pežo" odlazi, a Stefanović je pao preko gelendera. Goranac mu je odmah pritrčao, pokušao je da mu pomogne, ali nije mu bilo spasa jer je pogođen u glavu i grudi - objašnjava dobro upućen izvor. On dodaje da se sumnja da su Stefanovića pogodili hici ispaljeni iz "kalašnjikova".

- Sumnja se da je Boća sa zadnjeg sedišta pucao iz "kalašnjikova", dok je Janjoš pucao iz "heklera" - kaže izvor.

Motiv misterija

Bili drugovi 15 godina

Goran Kovačević Goranac i osumnjičeni Dalibor Bogdanović Boća bili su prijatelji, a zajedno im se sudi i zbog optužbi da su pre četiri godine oteli Gorana Cvijetića, jer su sumnjali da je on ubio Teodoru Kaćanski, devojku njihovog prijatelja.

- Goranac i Boća družili su se 15 godina, a onda su se samo razišli. Koliko znam, nije bilo nikakve svađe, niti tuče među njima, niti je neko nekome tu dugovao. Jednostavno, samo su zahladneli odnos i zaćutali. Priča se da se Boća veoma promenio otkako je uplovio u ljubavnu vezu s jednom ženom, iako ima suprugu. Ona, navodno, ima veliki uticaj na njega - zaključuje naš sagovornik.

Kurir.rs/ Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja