Najnovije vesti

SEĆATE LI SE SLAVIŠE? Pre 5 meseci je kašikama iskopao tunel i pobegao iz zatvora u Kruševcu, a evo šta se upravo dešava sa njim
Foto: Privatna Arhiva, Profimedia

još ga traže

SEĆATE LI SE SLAVIŠE? Pre 5 meseci je kašikama iskopao tunel i pobegao iz zatvora u Kruševcu, a evo šta se upravo dešava sa njim

Crna Hronika

Pre tačno pet meseci izveden je filmski beg iz zatvora u Kruševcu kakav Srbija ne pamti, a begunac Slaviša Stanisavljević (41) i dalje nije uhvaćen.

- Nije uhvaćen i još je u bekstvu - rekao je njegov advokat Aleksandar Šćekić.

Advokat je dodao da se čuje sa Slavišom, ali da ne zna gde se nalazi.

- Ne znam gde je, zaista, verovatno da je otišao iz Srbije - rekao je Šćekić.

Bilo je govora da je Slaviša otišao u Mađarsku, Bugarsku... ali ti navodi nikada nisu potvrđeni. Šćekić takođe ističe da je njegov klijent osuđen bez ijednog dokaza.

- Osuđen je bez dokaza. Jedini "dokaz" je bila izjava osuđivanog kriminalca da mu je Slaviša dao drogu. Desilo se potom da je u Jagodini ukraden auto, jedna žena je videla taj auto kako je prošao pored nje i on je išao na prepoznavanje, a njemu nisu dali advokata. Prikačili su mu sva moguća dela koja nisu mogli dugo da reše. Na drogi nema njegov DNK - tvrdi Šćekić.

Slaviša Stanisavljević
foto: Privatna Arhiva

Slaviša Stanojević se oglasio nakon bekstva za Kurir i tada je objasnio kako je uspeo da pobegne.

- Počeo sam da sa još jednim zatvorenikom pravim rupu. Rupa je vodila na tavan, bile su tu neke letvice, daske i mreža. Sve smo to probili sa dve kašike koje smo uzeli iz kuhinje, onda sam ispomerao crepove i preko krova prekršajnog odeljenja i kasarne pobegao sa drugim zatvorenikom. Ovo sam uradio iz revolta i mogu već sutra da se vratim u zatvor - rekao je Stanojević.

Slaviša Stanisavljević, bekstvo iz zatvora
foto: privatna arhiva

Naveo je tada da nikada nije švercovao drogu.

- Osuđen sam na osnovu izjave jednog svedoka pa me je presuda u petak povredila i iz revolta sam odlučio da pobegnem. Uhapšen sam 2019. na granici sa Albanijom po srpskoj poternici, a sudilo mi se zbog šverca šest kilograma marihuane. Drogu nikada nisam švercovao - tvrdi Stanisavljević za kojim i dalje trage potraga.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja