Najnovije vesti

KRIMI-DOSIJE VELJINOG BORISA KARAPANDŽIĆA: Sudi mu se za demoliranje Komiteta, sa nanogicom usmrtio dedu na auto-putu
Foto: Privatana Arhiva

novi detalji iz istrage

KRIMI-DOSIJE VELJINOG BORISA KARAPANDŽIĆA: Sudi mu se za demoliranje Komiteta, sa nanogicom usmrtio dedu na auto-putu

Crna Hronika

Pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pre hapšenja 4. februara policiji uglavnom nisu bili poznati po užasnim zločinima, već su hapšeni i osuđivani uglavnom zbog droge, nasilničkog ponašanja i oružja.

Klan Belivuk-Miljković razbijen je u februaru, a zasad se tereti za sedam surovih likvidacija, otmicu, silovanje i trgovinu drogom i oružjem. Optužnica je podignuta protiv 32 osobe, a pojedini pre ovoga nisu uopšte bili osuđivani.

Optuženi članovi kriminalne grupe Boris Karapandžić i Aleksandar Vučeljić osuđivani su zbog demoliranja kafića nekadašnjeg vođe Alkatraza Aleksandra Vavića na Karaburmi 2013.

aleksandar vavić
aleksandar vavić

- Karapandžiću se sudi i za demoliranje kluba "Komitet" 2018, a tokom boravka u kućnom pritvoru sa nanogicom, on je u saobraćajnoj nesreći usmrtio pešaka, deku koji je pretrčavao auto-put u Beogradu. Za to nije gonjen, jer je utvrđeno da je pešak izazvao udes. Osuđivan je i zbog droge i oružja - kaže izvor.

karapandžić i ivana buha
karapandžić i ivana buhafoto: Printscreen Facebook

Nakon što je u velikoj akciji policije i BIA uhapšen, otkriveni su zanimljivi detalji iz njegovog ljubavnog života, a to je da je u vezi sa Ivanom Buhom, nekadašnjom suprugom bivšeg lidera Surčinskog klana i svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta.

ljubiša buha čume
ljubiša buha čumefoto: Ana Paunković

O vezi Ivane Buhe i Karapandžića svedoče i fotografije sa društvenim mreža. Bivša Čumetova supruga se fotografisala u majici Partizanove navijačke grupe "Principi". Inače, Ivana i Ljubiša su prošli kroz pravi pakao od veze, i sada posle svega između njih dvoje vlada prava mržnja.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja