GOVORILA MU DA ĆE USKORO UMRETI: Razočarao se jer nije mogao da se oženi, pa vračari dao 37.000 E da mu skine zle čini!!
Foto: Profimedia

neverovatno

GOVORILA MU DA ĆE USKORO UMRETI: Razočarao se jer nije mogao da se oženi, pa vračari dao 37.000 E da mu skine zle čini!!

Crna Hronika -

Policija iz Aleksinca i Novog Sada uhapsila je porodicu prevaranata koji su muškarcu (36) iz okoline Aleksinca uzeli 37.000 evra kako bi mu skinuli crnu magiju! Lisice su stavljene Z. N. (58) iz Bača, kao i njenoj ćerki Lj. N. (20) i suprugu D. V. (29), a privedena je i rođaka D. V., V. Đ. (36), i njihov prijatelj J. L. (27) iz Bačke Palanke.

Dva meseca ga varali

- Sumnja se da je Lj. N. više puta, od jula do septembra, pozivala muškarca iz okoline Aleksinca, govoreći mu da je pod dejstvom crne magije i da ubrzo može umreti, a zatim mu je ponudila da mu skine čini uz novčanu nadoknadu, što je on i prihvatio - saopštila je policija.

Sličan slučaj

Bračni par od gatanja sagradio palatu

Pohapšena porodica prevaranata nije jedina kojoj je gatanje porodični biznis, a javnost je pre nekoliko godina brujala o bračnom paru, takođe iz Vojvodine, koji je zahvaljujući prevarama sagradio palatu i uživao u luksuzu. Reč je o Aleksandri i Stevici N., takođe iz okoline Bačke Palanke. Oni su zbog vračanja bili osuđeni na kućni zatvor na osnovu sporazuma koji su sklopili sa tužilaštvom u Vranju, jer su priznali da su varali ljude skidajući im crnu magiju.

Žrtva, inače poljoprivrednik iz jednog sela kod Aleksinca, kako saznajemo, upao je i u dugove kako bi se oslobodio "prokletstva".

- Čoveka je poterao neki maler u životu, a najviše ga je mučilo to što nije mogao da se oženi. On se jadao na društvenim mrežama, napisao je svoju tužnu životnu priču, što su prevaranti iz Vojvodine iskoristili i kontaktirali s njim. Lj. N. ga je ubedila da je na njega bačena crna magija. Savetovala ga je da mora što pre da se oslobodi zlih čini, inače ne samo da se neće oženiti već će i umreti - objašnjava naš izvor:

- Muškarac je prihvatio "pomoć" od vračare, pratio je njena uputstva i uplaćivao novac elektronskim putem. Ukupno im je uplatio 4,3 miliona dinara. Naš izvor kaže da je žrtva prodala neke lične stvari i tako došla do dela novca za vračaru, a deo novca je pozajmio od prijatelja.

Haraju selom

Meštani sela kažu da nisu iznenađeni ovom vešću jer selom već duže vreme haraju razni prevaranti.

- Nedavno je prevarena baka od 92 godine, isto su je zvali na telefon i nudili joj lekarske preglede. Jadna žena je pristala i prevarili su je. Zvali su i mene - navodi jedna meštanka: - Pominjalo se da neke komšije idu kod vračara, ali ne znam ko.

Sramota ga je zbog svega

Komšije žrtve kažu da su u čudu zbog toga što je on tražio pomoć gatara.

- On je fin, normalan dečko. Kuća mu je lepo sređena, vredan je. E sad, nije oženjen, to je tačno. Doduše, njegova kuća je na kraju sela i nijedna devojka nije htela da dođe tu da živi. Moguće da se razočarao zbog toga. Verujem da ga je sad sramota zbog svega, ispao je naivan - kažu komšije.

Kurir.rs/ Marko Smiljković- Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track