MISTERIJA! NESTALA PORODICA IZ ALEKSINCA! Rođaci: Kao da ih je mrak pojeo, plašimo se da su oteti zbog para!
Foto: Marko Smiljković

POTRAGA

MISTERIJA! NESTALA PORODICA IZ ALEKSINCA! Rođaci: Kao da ih je mrak pojeo, plašimo se da su oteti zbog para!

Crna Hronika -

Goranu Đokiću (57), vlasniku menjačnice, njegovoj ženi Gordani (56) i ćerki Lidiji (25) trag se izgubio u nedelju oko ponoći, kada su iz sela Moravac krenuli kući u Aleksinac

Goran Ðokić (57), vlasnik menjačnice iz Aleksinca, njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (25) nestali su u nedelju oko ponoći na putu između sela Moravac i Aleksinca, dugačkom svega tri kilometra!

Nisu se javljali

Kako pričaju zabrinuti rođaci, na njih ne liči da odu a da im se ne jave, pa strahuju da im se dogodilo nešto loše. Verica Ðokić, koja je u utorak prijavila nestanak porodice policiji, kaže da su oni u nedelju bili u Moravcu, kod Goranove majke na večeri.

MUP

Javite se ako nešto znate!

O nestanku porodice iz Aleksinca juče se oglasio i MUP saopštenjem:

- Ova porodica je poslednji put viđena 26. septembra u selu Žitkovac, opština Aleksinac, odakle su se svojim „folksvagenom pasat“ crne boje, aleksinačkih registarskih oznaka AL 028-AI uputili ka Aleksincu. Policija moli građane da se, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o ovoj porodici, obrate najbližoj policijskoj stanici ili na brojeve telefona 192 i 018/522-982.

Nezvanično se saznaje da policija već ima indicija i slede informativni razgovori sa osobama koje možda nešto znaju o nestalima.

- Sve je bilo uobičajeno, pozdravili su se i otišli ne najavljujući da će da putuju na letovanje, kod rođaka ili bilo gde. U ponedeljak se nisu javljali na fiksni telefon. U utorak smo više puta zvali na mobilni, ali odgovora nije bilo. Onda smo odlučile da odemo do njihovog stana u Aleksincu, ali ni tamo ih nije bilo, a nije bilo ni njihovog auta. Ni u menjačnici nije bilo nikoga, zaključana je. Bog zna gde su! Zabrinuli smo se - kaže rođaka Verica.

Rođaci su ispričali i da je jedan od mobilnih telefona nestalih Ðokića poslednji put bio aktivan 26. septembra, odnosno bila je uključena aplikacija Vajber, ali od tada ih nema na mreži.

Aleksinac, rođaka Verica
foto: Marko Smiljković

- Snimila ih je kamera s perionice nadomak Aleksinca, njihov „pasat“ prošao je tu u nedelju u 00.10. Ne znamo da li su uopšte stigli do stana, svetlo je gorelo, ali ono se uključuje automatski kad padne mrak. Ovo se nikada nije desilo - kaže Novica Aritonović, brat nestale Gordane.

Drugi rođaci ispričali su da je vlasnik menjačnice imao problema s mnogima, kao i da su mu pretili, reketirali ga i sačekivali ispred kuće, ali i da su mu dugovali.

- Ima menjačnicu, dobro im ide i godinama je na meti napada. Desilo se da ga ispred kuće sačeka muškarac i preti kako će svašta da mu uradi da bi on dao neke pare. Najgore je bilo pre neku godinu kada je u menjačnicu ušao muškarac koji je uperio pištolj u njega i tukao ga - ispričala je rođaka i dodala da se nadaju da su Ðokići samo otputovali negde.

- Umeli su da otputuju, ali su se uvek javljali. Plašimo se da ih nije neko dočekao ispred kuće i naterao da krenu negde. Ili im ušao u kola. Kao da ih je mrak pojeo - tvrdi sagovornica.

Komšije uznemirene

Menjačnica im ne radi od ponedeljka, to je čudno

Komšije kažu da se Ðokići od nedelje nisu pojavljivali u stanu u kom žive.

- Daj bože da su otišli na odmor. Svi u zgradi su uznemireni. Video sam Gordanu u subotu, kao i uvek, rekla mi je: „Dobro jutro“, nije bilo ništa neobično. Fina su porodica, normalna i kulturna. Koliko znam, pre nedelju i po dana su bili na odmoru u Vrnjačkoj Banji, ali radnja je radila, radi kad nisu tu, a sad nije radila od ponedeljka, što se dosad nikada nije dešavalo, pa nam je čudno - kaže komšija. Dok drugi dodaje da Ðokići imaju radnika u menjačnici, koji je nedavno imao srčani udar, te zbog toga ne može da radi.

menjačnica, Aleksinac, nestala porodica
foto: D. Ilić

Dobri ljudi

Još jedan rođak kaže da strahuju da ih je neko kidnapovao zbog novca.

- Očigledno je da su upali u sačekušu. Policija je obila njihov stan i utvrđeno je da te večeri nisu ni ušli unutra. Neko ih je čekao u blizini i oteo. Sumnjam da je u pitanju novac. Možda ih neko drži zatočene. Goran je dobar čovek, Gordana ne bi mrava zgazila, a Lidija je zlato. Nije bilo sukoba među njima, samo su pare u pitanju - kaže rođak nestale Gordane.

D. Ilić - M. Smiljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track