VLASNIK ŠKOLE GLUME SUTRA PRVI PUT PRED SUDOM: Mika Aleksić se izjašnjava o optužbama za silovanje učenica
Foto: Dado Đilas

viši sud u beogradu

VLASNIK ŠKOLE GLUME SUTRA PRVI PUT PRED SUDOM: Mika Aleksić se izjašnjava o optužbama za silovanje učenica

Crna Hronika -

Vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić, koji je optužen za četiri silovanja i polno uznemiravanje tri učenice te škole, sutra bi prvi put trebalo da se pojavi pred Višim sudom u Beogradu.

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost i na kom će se Aleksić prvi put izjasniti kratko o krivici, zakazano je za 12 sati u Palati pravde.

- Aleksić će se samo kratko izjasniti da li se oseća krivim ili ne, a potom će zamenik Višeg javnog tužioca i odbrana predlagati dokaze koji će se izvoditi na suđenju - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je Aleksić obavezan da se pojavi, da bi se ročište održalo.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Nemanja Nikolić

Posle pripremnog ročišta, na koje bi vlasnik škole glume trebalo da dođe sa nanogicom, iz kućnog pritvora, biće zakazan početak suđenja.

- Da li će suđenje koje će biti potom zakazano biti javno ili ne, zavisi od predloga učesnika u postupku, koji imaju zakonski osnov, a to je zaštite privatnosti devojaka, da traže da se postupak zatvori za javnost. Tek pošto se obe strane izjasne o tome, sudsko veće doneće odluku - objašnjava naš sagovornik.

Milena Radulović
foto: Ana Paunković

Miroslav Aleksić, podsetimo, bio je uhapšen 16. januara i u Centralnom zatvoru bio je do 10. septembra, kada je prebačen u kućni pritvor. Učitelja glume, kako je Kurir pisao, prva je prijavila mlada glumica Milena Radulović, optužbema se pridružila Iva Ilinčić, a potom su se policiji javile i druge njene koleginice.

On je na saslušanju u tužilaštvu, prema nezvaničnim informacijama, negirao da je izvršio ova krivična dela.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja