Najnovije vesti

POZNATI DETALJI OBDUKCIONOG NALAZA UBIJENIH ĐOKIĆA: Goran ubicu gledao u oči dok je pucao, forenzičari traže DNK na daskama
Foto: Marko Smiljković, Privatna Arhiva

NOVA SAZNANJA iz istrage

POZNATI DETALJI OBDUKCIONOG NALAZA UBIJENIH ĐOKIĆA: Goran ubicu gledao u oči dok je pucao, forenzičari traže DNK na daskama

Crna Hronika

U telima Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca koji su nađeni ubijeni nađena su četiri projektila kalibra 9 mm i 7,65 mm, a forenzičari istražuju DNK tragove na daskama nabacanim preko ubijenih.

Najmanje dvojica napadača učestvovala su u otmici i ubistvu tročlane porodice Đokić, a sumnja se da su Goran (57), Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) ubijeni iz dva pištolja, detalji su obdukcionog nalaza.

Naime, obdukcija je pokazala da je u telima stradalih pronađen jedan projektil kalibra 9 mm i tri projektila kalibra 7,65 mm. Sa po jednim hicem u glavu usmrćeni su Goran i njegova ćerka Lidija, a sa dva hica Goranova supruga Gordana. Ona je pogođena u grudi i glavu. Sudeći prema mišljenju obducenta, na osnovu putanje metka, Goran je ubicu gledao u oči dok je pucao u njega. Pištolj mu nije bio prislonjen na glavu, ali je ubica u njega pucao iz neposredne blizine.

Tokom jučerašnjeg dana desetak ljudi koji su na neki način povezani s porodicom Đokić ispitano je na poligrafu. Svi su prošli, što znači da na postavljena pitanja nisu lagali. Forenzičari su, takođe, uzimali DNK od određenog broja ljudi. Kako kaže izvor, jedan od tragova koji vodi ka ubicama su i daske koje su bile prebačene preko spaljenih tela ubijenih.

porodica Đokić, Aleksinac
foto: Privatna Arhiva, Kurir/D.Ilić

- Tela su pre spaljivanja bila dobro natopljena benzinom, a preko njih su naslagane daske. Ubice su htele da vatra proguta sve, ali to se nije desilo. Forenzičari već ispituju DNK tragove sa delova tih dasaka - dodaje izvor Srpskog telegrafa.

Iako, osim Gorana i Lidije, zvanično još nije potvrđen identitet treće ženske osobe, na osnovu nakita i drugih karakterističnih detalja na telu nema sumnje da je reč o Gordani, Goranovoj supruzi i Lidijinoj majci.

NOVI DETALJI UBISTVA ĐOKIĆA
00:44

NOVI DETALJI UBISTVA ĐOKIĆA

Da je uz dvojicu neposrednih egzekutora u ovom nezapamćenom zločinu učestvovala još najmanje jedna, a možda i više osoba, ukazuje i već pominjana satnica kretanja automobila Đokića od ponoći do dva časa, do koje je došla policija, kao i mesta na kojima su nađena tela i njihov automobil.

Policija je u automobilu pasat Gorana Đokića, koji su ubice posle zločina spalile u ataru Tešice, pronašla čauru projektila kalibra 9 mm. Mogućnost koja se istražuje je da je ubica tokom otmice koja se, po svemu sudeći, odigrala nekoliko minuta posle izlaska Gorana, Gordane i Lidije iz kuće Goranove majke, već u kolima pucao u nekog od troje Đokića. Ta čaura je ostala zaturena u pasatu, ubice nisu mogle da je nađu u mraku i računale su da će vatra da je proguta kada zapale auto.

(Kurir.rs/Republika)

Bonus video:

DRAMA POČELA NA RASKRSNICI: Porodica iz Aleksinca znala šta joj se sprema ĐOKIĆE UBIO NEKO OD NAJBLIŽIH
05:42

DRAMA POČELA NA RASKRSNICI: Porodica iz Aleksinca znala šta joj se sprema ĐOKIĆE UBIO NEKO OD NAJBLIŽIH

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja