00:51

POLICIJA, LEZI DOLE! POGLEDAJTE UKP U AKCIJI: Čoveka terali da prosi i po paklu i po minusu pa da im dnevno donese minimum 100€

strašno

POHAPŠENI SUROVI TRGOVCI LJUDIMA U BEOGRADU: Čak 7 godina terali invalida da prosi 6 dana nedeljno i da im dnevno daje 100 evra!

Crna Hronika -

Beogradska policija uhapsila je J. S. (50), J. S. (25) i M. Ž. (25) zbog sumnje da su svog rođaka, inače osobu sa invaliditetom (42), sedam godina primoravali da prosi na ulici i dnevno im donosi 100 evra. Kako je saopštio MUP, troje uhapšenih terete se za produženo krivično delo trgovine ljudima.

Preživeo pakao

- Pakao nesrećnog čoveka počeo je u decembru 2014. godine, kada su članovi njegove porodice odlučili da uprkos tome što ima invaliditet on mora da doprinese njihovom budžetu i naterali ga da prosi - priča izvor upoznat sa slučajem.

hapšenje
hapšenjefoto: MUP Printscreen

- Sumnja se da su oni iskoristili njegovu lošu materijalnu situaciju i počeli da ga iskorišćavaju. Nesrećni čovek je do oktobra ove godine, kada je kriminalna grupa uhapšena, bio u obavezi da bez obzira na vremenske prilike prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu, i to šest dana u nedelji. Koliko su bili surovi, govori i podatak da su žrtvi odredili sumu novca koju je od prosjačenja morao da zaradi i da im preda.

- On je morao svakog dana da im donese "dnevni pazar" u iznosu od minimum 100 evra. Eksploatišući žrtvu trgovine ljudima članovi kriminalne grupe su na mesečnom nivou, kako se sumnja, pribavljali protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000 evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe - navodi izvor i dodaje: - Žrtva njihove trgovine, suštinski, novac nikada nije dobijala za sebe.

Oduzet novac

U akciji hapšenja učestvovali su inspektori SBPOK i UKP.

- Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija kod osumnjičenih je pronađeno i privremeno oduzeto 650 evra, 18.000 dinara, kao i više mobilnih telefona. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kurir.rs/ J.Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track