03:01

STARLETE SU LEGALNE PROSTITUTKE: Ovo je razlog za držanje BANKOMATA U BORDELU, uhapšene Srpkinje su jedine žrtve

prekinut lanac trgovine LJUDIMA

SRPSKE PROSTITUTKE MORALE DA BUDU SA GRUBIM MUŠTERIJAMA: Španska policija u tajnim bordelima zatekla i BANKOMATE

Crna Hronika -

Španska policija razbila je lanac organizovane prostitucije, a među nekoliko desetina devojaka koje su pružale seksualne usluge za novac bilo je i nekoliko Srpkinja.

Pohapšeni makroi su prema navodima španskih medija držali devojke u potlačenom položaju, maltene kao robinje, a policija je tokom akcije upala u više iznajmljenih stanova u Barseloni i obližnjim gradovima.

Stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović posebno se osvrnuo na činjenicu da je u bordelima pronađen i bankomat.

bankomat
foto: Shutterstock

"Jeste neobično, ali vodi legalizaciji jedne delatnosti. Jedine žrtve su prostitutke koje su tu protiv svoje volje. Oduzeta su im prava i lična dokumenta. Taj odnos liči na ropski odnos i moraju da dožive adekvatnu zaštitu jer su žrtve", poručio je Antonoviću jutarnjem programu Kurir televizije.

Skrenuo je pažnju i na neku vrstu legalnih prostitutki - starlete - koje ne kriju da se bave time i od toga lepo zarađuju.

Rasa Antonovic
foto: Kurir TV

"Čak daju primer mladim devojkama, kažu, vidi kako lepo živim, imam stanove, skupa kola, družim se sa ljudima iz kriminalnog sveta, na neki način su antiuzor", dodao je profesor i naglasio da je cena takvog života visoka.

Prostitutke moraju da budu sa klijentelom koja je agresivna, gruba, bivaju zlostavljane, mušterije ih maltretiraju fizički i psihički, napominje sagovornik Kurir televizije.

"Samo naizgled izgledaju zadovoljno i srećno, ali istina je mnogo drugačija. U taj sistem klopke ili prevare upadnu kada se jave na oglas za bilo koje normalno radno mesto sa normalnim uslovima rada, zatim odu u inostranstvo, pa im se oduzmu pasoši i sloboda kretanja, drže se pod ključem i oduzimaju im se ljudska prava, samo se podvode mušterijama", objasnio je naš sagovornik.

Rasa Antonovic
foto: Kurir TV

Tek kada vide da su prevarene, njihovi roditelji prijave nestanak i dolazimo u drugo polje delovanja - trgovinu ljudima.

"Najčešće žene koje su predmet seksualnog zlostavljanja su posle toga sa trajnim psihičkim i fizičkim traumama", naglasio je prof. Antonović.

Dodao je da će po povratku u zemlju gde je reč o zabranjenoj delatnosti, biti procesuirane i krivično gonjene zajedno sa makroima, ali i mušterijama.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:52

JASMINA ANA ŠOKIRALA IZJAVOM: Naša JAKO POZNATA pevačica koja MNOGO zarađuje je ELITNA PROSTITUTKA! Rijaliti je PUN takvih!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track