TUŽILAŠTVO TRAŽI DOŽIVOTNU ROBIJU ZA VELJU I NEKE ČLANOVE EKIPE: Detalji o tome ko je ubijao, ko silovao, ko dilovao drogu!
Foto: Kurir, MUP RS, Privatna Arhiva

detalji iz optužnice

TUŽILAŠTVO TRAŽI DOŽIVOTNU ROBIJU ZA VELJU I NEKE ČLANOVE EKIPE: Detalji o tome ko je ubijao, ko silovao, ko dilovao drogu!

Crna Hronika -

Optužnica protiv članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, potvrđena je i u njoj je do detalja izneto šta se svakom od okrivljenih stavlja na teret.

Okrivljenom Belivuku stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, 5 teških ubistava, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmice i trgovina drogom.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Stefan Stojanović MONDO

Okrivljenom Marku Miljkoviću stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, 4 teška ubistva, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo otmice.

Marko Miljković
foto: Dado Đilas

Okrivljenom M. Budimir, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih, 5 teških ubistava, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom drugom od braće Budimir stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela: teško ubistvo u saizvršilaštvu, teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, teško ubistvo u saizvršilaštvu, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom Bojanu Hrvatinu, svedoku-saradniku sudiće se u isto vreme kada i ostalim članovima ekipe, stavljeno mu je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, teško ubistvo u saizvršilaštvu, teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Milovanu Tadiću stavlja se na teret udruživanje radi vršenja krivičnih dela, otmica i držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Milovan Tadić
foto: Dado Đilas

Okrivljenom Srđanu Laliću stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, 5 teških ubistava, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmice.

Srđan Lalić
foto: screenshot

Okrivljenom Nemanji Lakićeviću, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, 4 teška ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom Nemanji Đuriću stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, 4 teška ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom Dejanu Tešiću stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, 4 teška ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Okrivljenom Aleksandru Vučeljiću stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela otmica, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom Filipu Ivanovskom stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela otmice. Okrivljenom Ž.K, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo je doživotni zatvor za sve okrivljene koji su počili teška ubistva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track