Najnovije vesti

VATERPOLISTA ISKASAPIO DUŠANKU NASRED ULICE ZBOG RASKIDA: Dejan će robijati do kraja života, a ovakav će tretman imati u zatvoru
Foto: Kurir/S.S., Privatna arhiva

MONSTRUOZNO UBISTVO

VATERPOLISTA ISKASAPIO DUŠANKU NASRED ULICE ZBOG RASKIDA: Dejan će robijati do kraja života, a ovakav će tretman imati u zatvoru

Crna Hronika
16:08h

Nekadašnji vaterpolista Dejan Dabović iz Herceg Novog nasred ulice je nožem iskasapio bivšu devojku Dušanku Jocović samo zato što nije htela da mu se vrati.

Monstruozno ubistvo dogodilo se 26. decembra 2019. u Novom Sadu, a Dabović je osuđen na doživotnu robiju koju je počeo da izdržava prošle nedelje.

Dušanka Jocović, Dejan Dabović
foto: Privatna Arhiva

Kako je utvrđeno tokom suđenja, Dabović je nakon prepirke četiri puta ubo Dušanku po vratu i grudima i naneo joj druge povrede nožem, koji je doneo kada je iz Herceg Novog dan ranije došao u Novi Sad gde je nesrećna devojka živela i radila. Dušanka je desetak minuta trpela bolove jakog intenziteta i od tih teških povreda preminula.

- Poslednjih godinu dana, otkako sam u pritvoru, stalno razmišljam o tome šta sam uradio i kajem se. Sećam se da sam Dušanku udarao pesnicama po glavi i ničega više. Ne znam kada sam izvadio nož. Sledeće čega se sećam je dolazak u sobu u hostelu - ispričao je svojevremeno Dabović pred sudom.

Sudija novosadskog Višeg suda Ivana Josifović prilikom izricanja presude rekla je da je on tukao i ubadao Dušanku dok se ona bukvalno borila za vazduh.

- Ovo je teško ubistvo, okrivljeni je izvršio zločin iz bezobzirne osvete, u želji da Dušanki vrati nesrazmernim zlom zbog zla koje je smatrao da je njemu naneto raskidom dugogodišnje emotivne veze - rekla je sudija.

Inače, osim Dabovića, na najtežu kaznu predviđenu Krivičnim zakonikom Srbije osuđen je i Ninoslav Jovanović (48), poznatiji kao Malčanski Berberin, koji je istu kaznu počeo da izdržava u avgustu. Naš izvor objašnjava da će Jovanović i Dabović u zatvoru imati isti tretman kao i zatvorenici koji nisu osuđeni na doživotnu, a smešteni su u zatvoreni deo kazamata.

- Oni se nalaze u istom režimu kao i ostali osuđenici. Imaju pravo na posete, pakete, šetnje, telefonski poziv. U zatvoru će obavljati predviđene aktivnosti, kao i svi ostali. Jedina razlika između njih i drugih kažnjenika je to što oni nikada neće izaći na slobodu - objašnjava naš sagovornik.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja