01:08

HAPŠENJE ČLANOVA ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE „PRINCIPI“

principi iza rešetaka

OVAKO SU PALI VOJNICI VELJE NEVOLJE: Pogledajte spektakularnu akciju srpske policije (VIDEO)

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su članove organizovane kriminalne grupe „Principi“ S. R. (1988) i D. M. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem u avgustu i novembru prošle godine, navodi se u saopštenju MUP.

Hapšenje, Principi
foto: screenshot MUP Srbije

Reč je o pripadnicima ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom hapšenja dvojice osumnjičenih, ponovio je da je MUP istrajan u borbi protiv svih vidova kriminala.

"Podizanje optužnice za neko krivično delo nije kraj rada policije. Svi koji učestvuju u vršenju krivičnih dela mogu da budu sigurni da ćemo ih tražiti i da ćemo ih pronaći, bez obzira da li su ubice ili su njihovi pomagači. Čestitam pripadnicima UKP-a i SBPOK-a što ne odustaju i ne zaboravljaju", izjavio je ministar Vulin.

Hapšenje, Principi
foto: screenshot MUP Srbije

"S. R. se tereti da je, zajedno sa sa V. B, M. M, M. B, D. T, V. D, N. S, S. L, V. G, A. S, S. R i B. H., 10. avgusta prošle godine oteo Nikolu Mitića, kojeg su zatim odveli u naselje Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili", kaže se u saopštenju i dodaje se:

"Osumnjičeni D. M. se tereti da je, 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića".

Kako se sumnja, obojica osumnjičenih su višestruki izvršioci teških krivičnih dela i istaknuti članovi navedene organizovane kriminalne grupe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja