Najnovije vesti

BALKANSKI KARTEL: Srbin živeo kao biznismen u luksuznom naselju, a zapravo bio vođa klana!
Hapšenje Osumnjičeni srpski državljanin izvučen iz automobila, Foto: Španska Policija

AKCIJA

BALKANSKI KARTEL: Srbin živeo kao biznismen u luksuznom naselju, a zapravo bio vođa klana!

Crna Hronika
07:45h

Zlatan Petrović (40), državljanin Srbije, uhapšen u velikoj akciji u Đironi u Španiji, a sumnjiči se za trgovinu narkoticima

Srpski državljanin Zlatan Petrović (40) uhapšen je u Đironi, a španska nacionalna policija označila ga je kao jednog od vođa tzv. balkanskog kartela u ovoj zemlji, ali i da je navodno bio na čelu i slovenačke ćelije ovog klana.

Da podsetimo, saradnjom više evropskih policija, u akciji u kojoj je učestvovao i MUP Srbije, razbijen je balkanski kartel, grupa koja je trgovala narkoticima iz Južne Amerike. U akciji „Musala“ uhapšena je čak 61 osoba, a prema podacima španske policije, prokrijumčareno je preko četiri tone narkotika.

Istraga

- Šef organizacije, srpski državljanin Zlatan Petrović, imao je prebivalište u Vidreresu, a u policijskim krugovima bio je označen kao „visokorizična osoba, pripadnik balkanskog kartela“ - prenosi portal Periodiko de Aragon.

Istraga protiv Petrovića, kako navode mediji, počela je posle hapšenja u Sloveniji, gde je privedeno više pripadnika kartela koji su bili bliski „kavčanima“:

- Španskoj policiji stigla je informacija da se vođa krije u provinciji Đirona. Petrović nije bio nepoznat policiji, jer se i 2020. godine njegovo ime pominjalo u sklopu istrage o klanu koji je trgovao marihuanom u Kosta Bravi, a on je i tu bio označen kao vođa grupe.

U momentu kada je stavljen pod nadzor, kako navode mediji, utvrđeno je da on stanuje u slepoj ulici, gde ima plac sa tri vile, i to u delu grada u kome policija izuzetno retko vrši kontrole.

- Trudio se da ostane nezapažen, imao je dnevnu rutinu koja ne bi ukazala da je na čelu mafijaške organizacije. Ustajao je između četiri i pet sati ujutru, kao da je biznismen, pa odlazio na sastanke s ljudima koji su zapravo trgovci drogom. Nikada lično nije bio uključen u transport - piše Periodiko de Aragon.

Vile

Kako prenose, stanovao je sa suprugom u jednoj od vila.

- Druge dve kuće na imanju Petrovića služile su za „biznis“. Sve kuće su bile opremljene najmodernijim video-nadzorom, a na dan hapšenja u jednoj su pronađeni kilogrami pupoljaka marihuane spremni za slanje - prenose mediji:

- Utvrđeno je da je ovaj deo mafijaške grupe bio posvećen uzgoju i prodaji marihuane, kako bi stekli novac koji bi ulagali u kupovinu kokaina i distribuirali ga po severnoj Evropi.

Od Petrovića je, osim marihuane, zaplenjeno i nekoliko luksuznih automobila i motocikl „dukati“, a uhapšen je i jedan Španac, koji mu je bio desna ruka.

PAO I LOGISTIČAR NEBOJŠA P.

Održavao vezu s Titom

U akciji „Musala“ uhapšen je i crnogorski državljanin Nebojša P. (50), koji je živeo u Malagi i bio označen kao glavni logističar klana.

- On je drogu koja je dolazila iz Južne Amerike u Španiju slao po Evropi. Utvrđeno je da on često putuje u Madrid i Barselonu, ali i u Mađarsku, Srbiju i Sloveniju. Odlazio je i u Dubai, gde se nalazi njihov vođa, misteriozni Tito. Novac je klan, kako se sumnja, prao prodajom nekretnina u Kolumbiji i Dubaiju, ali i transferima fudbalera.

Zlatan Petrović, Đerona, Španija
foto: Španska Policija

NIJE MOGAO DA POBEGNE

Upao u zasedu

Zlatan Petrović, prema navodima španskih medija, uhapšen je u automobilu kojim je planirao bekstvo:

- Nije računao da u naselju u kom živi ima mnogo slepih ulica, te da je praktično sam upao u mišolovku. On nije mogao da pobegne, a policajci su ga uspešno zadržali.

KOMŠIJE ZAĆUTALE

Bez komentara

Kako prenose španski mediji, stanovnici i komšije iz naselja Vidreres odbili su da pričaju o Petroviću. - Oni ili nisu želeli da odgovaraju na pitanja novinara, ili su rekli da ne znaju da je on bio na čelu bande. Neki su čak bežali i krili se od novinara - navode mediji i dodaju da je celo naselje izgrađeno kao pravi lavirint.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track