DIJANA HRKALOVIĆ TRAŽI DA SE BRANI SA SLOBODE: Detalji žalbe koju je uložila odbrana bivše državne sekretarke
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

odlučiće specijalni sud

DIJANA HRKALOVIĆ TRAŽI DA SE BRANI SA SLOBODE: Detalji žalbe koju je uložila odbrana bivše državne sekretarke

Crna Hronika -

Advokatski tim Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova, uložio je danas žalbu na rešenje kojim joj je u petak uveče određen pritvor do 30 dana, kojom traži da joj pritvor bude ukine i omogući joj se odbrana sa slobode.

O žalbi će odlučivati krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud).

02:40

PSIHOLOŠKI PROFIL DIJANE HRKALOVIĆ: Od tihe studentkinje psihologije do čelične lejdi

Dijani je određen pritvor zbog opsnosti od uticanja na svedoke, a kako su svi svedoci aktivni policijski službenici, ovaj razlog za pritvor je, prema stavu jednog od njenih branilaca Ahmed Delimeđac, apsurdan.

- To da ona utiče na aktivne policajce je isto kao kad bi joj se pritvor odredio da ne bi mogla da utiče na sudiju ili tužioca - rekao je Ahmed Delimeđac.

03:21

DIJANA BILA DEO GRUPE KOJA JE PLANIRALA ATENTAT NA VUČIĆA: Obaveštajac otkrio šokantne detalje afere NIJE DŽABE DOVEDENA U MUP

Reč je o devet policajaca koji su predloženi u slučaju Dejana Milenkovića Bagzija koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Podsetimo, Dijana se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi na vreme telefonske izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track