ODREĐEN PRITVOR LOPOVIMA IZ BEOGRADA: Obijali i provaljivali u stanove pa krali šta su stigli
Foto: MUP

istraga

ODREĐEN PRITVOR LOPOVIMA IZ BEOGRADA: Obijali i provaljivali u stanove pa krali šta su stigli

Crna Hronika -

Š.B i S.B. uhapšeni su i njima je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva određeno zadržavanje zbog sumnje da su kao saizvršioci učinili više krađa.

Oni se sumnjiče da su krajem jula i tokom avgusta noću pljačkali kuće na teritoriji Beograda.

- U više navrata obijanjem ili provaljivanjem oduzimali su tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem pribave sebi ne malu protivpravnu imovinsku korist, na taj način što su u noćnim satima dolazili do kuća oštećenih, deaktiviranjem alarma i sigurnosnih kamera, nasilnim zavlačenjem podesnih predmeta ulazili u kuće, vršili premetačine i odnosili novac, nakit, ručne satove, ključeve od automobila i odvozili ih, kao i druge vredne pokretne stvari koje bi pronašli - saopštilo je tužilaštvo.

Po nalogu postupajućeg zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, na više adresa vršen je pretres i pronađeno je više predmeta koji su bili namenjeni ili upotrebljeni za izvršenje krivičnih dela, kao i predmeti koji su nastali, odnosno ukradeni.

- U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo ce ispitati oštećene, eventualne svedoke, pribaviti snimke sa sigurnosnih kamera, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega ce biti doneta odluka o daljem postupanju - navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja