POMRAČENI UM: Rođak ubio Đokiće jer su imali više para od njega?!
Foto: Privatna Arhiva, Kurir/D.Ilić, Shutterstock

zločin kod aleksinca

POMRAČENI UM: Rođak ubio Đokiće jer su imali više para od njega?!

Crna Hronika -

Goran Džonić likvidirao, pa spalio svog brata od tetke i njegove suprugu i ćerku jer im je zavideo, a zafalile su mu i pare da isplati plac koji je kupio u centru sela i za to od zelenaša pozajmio 20.000 evra

Vatrogasac u penziji Goran Džonić (54), koji je uhapšen zbog sumnje da je hladnokrvno ubio svog brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25), navodno ih je likvidirao, a potom spalio jer su mu trebale pare za plac koji je kupio od novca uzetog na kamatu!

mesto gde su zakopane pare
mesto gde su zakopane parefoto: Marko Smiljković

Naš izvor otkriva da je Džonić pre izvesnog vremena od jednog zelenaša pozajmio 20.000 evra, od čega je kupio plac u centru Moravca.

- Međutim, iako je Džonić veoma imućan, izgleda da je zapao u finansijsku krizu, pa nije imao para za ratu. Znao je da njegov brat Goran ima para, ali mu je bilo nezamislivo da mu traži na zajam, jer mu je to bilo ispod časti. Na neki način je bio i ljubomoran i zavidljiv, odnosno nije mogao da podnese da neko ima više od njega - objašnjava naš izvor i dodaje da bi upravo to mogao biti motiv nezapamćenog zločina.

Podsetimo, tročlana porodica Đokić ubijena je, a potom i spaljena u noći između 26. i 27. septembra. Njihov nestanak prijavljen je dva dana kasnije, a tela su nađena 2. oktobra u Moravcu. Istog dana, samo nekoliko sati ranije, spaljeni automobil porodice Đokić otkriven je na oko osam kilometara dalje.

Zajedno slavili Goran i Gordana sa Džonićem i njegovom porodicom
Zajedno slavili Goran i Gordana sa Džonićem i njegovom porodicomfoto: Privatna Arhiva

Sporna parcela

Kako Kurir saznaje od meštana Moravca nadomak Aleksinca, kap koja je prelila čašu bila je ta što Goran Džonić nije imao novca za isplati plac koji je nedavno kupio u centru sela, pa je isplanirao da ubije Gorana, Gordanu i Lidiju i uzme pare iz sefa u Goranovom automobilu. Moravčani sumnjaju da se Džonić odlučio na zločin jer nije želeo da se „ponizi“ i pita Đokića za pozajmicu.

- Džonić je kupio plac u glavnoj ulici u Moravcu od nekog čoveka i priča se da nije do kraja isplatio to imanje, jer mu je zafalilo novca - kaže meštanin, koji objašnjava da se na placu nalaze voćnjak i kućica:

- Prao je Goranu kola i menjao mu gume, pa je znao gde se nalaze pare, verovatno je tako osmislio pakleni plan. Sve je do detalja isplanirao, a mogao je samo da zatraži pozajmicu od Gorana, on bi mu sigurno dao, jer su bili u izuzetno dobrim odnosima i bliski. Nije trebalo da ga ubije, kao ni njegovu porodicu - pričaju meštani i podsećaju da je Džonić uhapšen nakon što je navodno vratio dug od 8.000 evra.

Potraga u polju

Meštanka za Kurir dodaje da je Džonić bio veoma ljubomoran na svog brata od tetke i ne može da veruje da je koristoljublje motiv.

- U šoku smo što je Džonić ubio Gorana. Oni su otprilike bili sličnog imovinskog stanja, ovde je u pitanju ljubomora i zavist. Goran je Đokiću prao auto, pomagao oko poslova i verovatno se osećao poniženo, jer je bio čudan čovek, voleo je da se istakne i da bude gazda. Sigurno ga je bolelo što je njegov brat od tetke s vremenom napredovao i imao odličan privatni biznis - kaže ona.

Srbijanka Stanković, meštanka sela, kaže da se mnogo iznenadila kada je saznala za hapšenje i da je neverovatno da „brat ubije brata i njegovu porodicu“.

- Videla sam preksinoć ljude u uniformi, sa psima, svi su imali oružje. Pas je njuškao okolo - opisala je situaciju u vreme hapšenja Džonića:

- Novac koji su pronašli pripadao je pokojnom Goranu. Džonića sam znala kao dobrog, žena mu je isto fina. Lepo su živeli, i iznenadila sam se kad sam čula da je on to uradio.

Ističe da je čudo i to što je porodicu Đokić ubio „veliki rod“.

- Zamislite kako je to, on mu je bio brat od tetke. To znači da više nikome ne možete da verujete, pa ni samom sebi - kaže Stankovićeva.

MEŠTANI SELA MORAVAC O UHAPŠENOM

Navikao na izobilje, prek, osvetoljubiv...

Meštani Moravca nemaju reči hvale za osumnjičenog, a kažu da ovo nije nikakvo iznenađenje za njih, jer je Džonić poznat kao bahat i nezgodan.

- Roditelji su mu radili u inostranstvu, tamo su i penziju dočekali, u njihovoj kući je uvek bilo mnogo novca. Goran je bio razmažen, naviknut da ima para kao blata i sve je u životu završavao novcem. Imao je uvek najbolje motocikle i automobile. Nije podnosio poraz, niti da bude drugi. Mislim da je to razlog što nije voleo brata, koji je postajao sve imućniji - rekao je komšija.

Kolege i drugovi su ga smatrali veoma lošim čovekom.

- Nizak je rastom, ali veoma nezgodan, prgav i osvetoljubiv. Radio je kao vatrogasac, a pred kraj službovanja postao je komandir vatrogasne jedinice u Aleksincu. Njegove osobine posebno su se ispoljile kada je postao rukovodilac, podređeni su imali mnogo problema s njim. Otišao je u invalidsku penziju, koliko je meni poznato kao psihički bolesnik, ali mislim da to nije, da je smuvao neku dijagnozu parama da bi se penzionisao - kaže poznanik uhapšenog.

GRADA DŽONIĆ

Otac: Ma, ne zanima me!

Grada Džonić
foto: Kurir

Grada Džonić, otac uhapšenog, juče nije želeo da komentariše sinovljevo hapšenje, a okupljenim novinarima je kratko rekao: „Ma, ne zanima me“ i odmahnuo rukom, posle čega je ušao u svoju velelepnu kuću. Džonić je preksinoć za Kurir potvrdio da su policajci odveli njegovog sina i da se on više nije vratio kući, a dok je trajala potraga za Đokićima, on je za Kurir rekao da je vrlo zabrinut, ali je izrazio nadu „da će otmičari i teroristi pustiti Đokiće žive“.

GLUMIO VERNIKA

Bio u Hilandaru

Goran Džonić
foto: Privatna Arhiva

Goran Džonić živeo je u izobilju i često je putovao u inostranstvo.

- Kada se penzionisao, počeo je da vozi po inostranstvu, a na putovanja je neretko vodio i suprugu. Bili su imućni, redovno su letovali, a bio je i na Svetoj Gori i obišao manastir Hilandar - pričaju meštani.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Štampano izdanje 23.10.2021.
foto: Kurir

SVAKE SUBOTE KURIR VAS NAGRAĐUJE POKLONOM - KUVAR! TEMA NAREDNOG BROJA: Svemoguća BUNDEVA!

Kuvar
foto: Kurir

Dnevne novine Kurir sutra svim čitaocima poklanjaju KUVAR. Tema narednog broja je: Svemoguća BUNDEVA! Konačno je došlo njenih pet minuta : stiže na vašu trpezu slana, slatka, kisela , hrskava, maštovita…

Savet: Jedite semenke svakog dana. Dobra zanimacija i odličan lek.

SUPERZDRAVA NAMIRNICA : Pire za bebe.

Pored ovih zanimljivih predloga i saveta, pokazaćemo vam kako da napravite brze mafine s bundevom i cimetom – korak po korak.

U nedostatku ideja šta spremiti za obrok, mi smo tu da podelimo s vama uvek neke nove i zanimljive recepte: ćufte od sardina i bundeve; zlatne knedle; grilovana riba u narandžastom sosu; bundeva punjena mesom; beli pasulj s bundevom i testeninom; slatki tartufi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track