SNIMAK STRADANJA MLADE NIŠLIJKE POTRESAO SVE U SUDNICI! Gledali presudna 2 minuta zbog kojih se ugasio život Jovane Petković!
Foto: privatna arhiva

tuga i bol

SNIMAK STRADANJA MLADE NIŠLIJKE POTRESAO SVE U SUDNICI! Gledali presudna 2 minuta zbog kojih se ugasio život Jovane Petković!

Crna Hronika -

Snimak nesreće u kojoj je nastradala Jovana Petković (25) iz Žitorađe kada se u njen auto zakucao "golf 5" kojim je upravljao Mladen Gigić (20) jasno se vidi da kočiona svetla nisu bila upaljena tako da je jasno da mladić nije kočio kada je naneo smrtnosne povrede mladoj arhitektici.

Ovaj snimak je danas prikazan u Višem sudu, a njime su odbačene teorije odbrane da je Gigić kočio, ali da kočnice nisu radile. Već ranije na sudu je bilo rečeno da je on vozio pod uticajem alkohola jer je na veštačenju pokazano da je imao 1,38 promila alkohola u krvi.

Niš, udes, Jovana Petković
foto: privatna arhiva

- Snimak traje skoro dva minuta i na njemu se jasno vidi da Jovanin BMW kreće na zeleno svetlo da prelazi raskrsnicu na Bulevaru Nemanjića kada iz pravca bulevara od Trošarine nailazi "golf 5" kome ne rade takozvana štop svetla što znači da mu noga nije bila na pedali kočnica. To svetlo se uključuje na trenutak tek kada nesreća nije mogla da se spreči - rečeno je na sudu.

U trenutku emitovanja snimka, rođaci i prijatelji Jovane Petković plakali su potreseni dok su gledali kako je mlada arhitektica izgubila život. Ova nesreća se dogodila 21. novembra na raskrsnici gde se nalazi pijaca Boško Buha pola sata posle ponoći.

Jovana Petković
foto: M. S.

Jovana je otišla da odveze drugaricu i vraćala se u stan kod Medicinskog fakulteta, a na raskrsnici je doživela tragediju od koje je preminula osam dana kasnije. Gigić je ranije bio u pritvoru, a onda je pušten da se brani sa slobode što je izazvalo burne reakcije javnosti.

Kurir.rs/M.S.

BONUS VIDEO:

00:09

KRVAVI TRAGOVI U ZGRADI U KOJOJ SE DESILO JEZIVO UBISTVO: Evo šta kažu komšije o uhapšenoj ženi! Policija pretražuje STAN (VIDEO)

06:53

GRAĐANI U STRAHU: Posle ubistva porodice Đokić meštani se zaključavaju i retko izlaze iz domova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track